U Vratišincu i Hlapičini preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu

Sudionicima je podijeljen promidžbeni materijal financiran sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i  Policijske uprave međimurske (reflektirajuće torbe i reflektirajuće trakice) te pripadajući letci

Foto: PU međimurska
         
U utorak 15. listopada u Vratišincu i srijedu 16. listopada u Hlapičini, kod škola, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su pojačane preventivne aktivnosti usmjerene na rizična ponašanja mladih. Ujedno su provodili i preventivne aktivnosti prema svim sudionicima u prometu - posebice djeci, vozačima bicikla i pješacima kao i prema vozačima motornih vozila, korištenjem vozila Mobilnog preventivnog centra policije, kojom prilikom je uspostavljen i informativni punkt.
 
Punktu su pristupili najugroženiji sudionici u prometu - najviše osobe starije životne dobi koje su u prometu na cesti sudjelovale u svojstvu pješaka i vozača bicikla, kojima je skrenuta posebna pažnja na pravilan način kretanja prometnicama te na pravilno prelaženje kolnika.
 
Vozačima bicikla je najveća pozornost skrenuta na pravilno kretanje kolnikom, prelaženje kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza, nošenje reflektirajuće odjeće noću i uvjetima smanjene vidljivosti i dr. Vozači motornih vozila upozoreni su na četiri ubojice u prometu, a posebna pozornost skrenuta im je na nepropisnu i neprilagođenu brzinu.
 
Sudionicima je podijeljen promidžbeni materijal financiran sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i  Policijske uprave međimurske (reflektirajuće torbe i reflektirajuće trakice) te pripadajući letci.
         
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica