Pad motornog zmaja u Pribislavcu

Policijska uprava međimurska zaprimila je 19. srpnja u 12.44 sati, obavijest upravitelja Zračne luke Pribislavec, da je došlo do pada motornog zmaja u Pribislavcu te da ima ozlijeđenih osoba.

Policijska uprava međimurska zaprimila je 19. srpnja u 12.44 sati, obavijest upravitelja Zračne luke Pribislavec, da je došlo do pada motornog zmaja u Pribislavcu te da ima ozlijeđenih osoba.
Provedenim policijskim izvidima utvrđeno je da je 19. srpnja oko 12.25 sati, u Pribislavcu, Zrinskih bb, na aerodromu Pribislavec, prilikom održavanja takmičenja pilota iz Republike Hrvatske i Republike Mađarske, organizirano od strane zmajarskog kluba "Rode" iz Preloga, došlo do pada motornog zmaja marke "Jet star apollo" model 32-40, vlasništvo muške osobe rođene 1988. godine iz Preloga, sa kojim je isti i upravljao dok se kao navigator na rečenom zmaju nalazila ženska osoba rođena 1977. godine iz Zlatar-Bistrice.
Do pada zmaja došlo je neposredno nakon uzlijetanja i pokušaja skretanja u desno, nakon čega je zmaj počeo gubiti visinu te je sa desnim krilom dotakao zemlju nakon čega se nekoliko puta prevrnuo.
Izvršenim liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da su obje osobe zadobile teške tjelesne ozljede.
Na mjesto događaja izašao je predsjednik za povjerenstvo u Odjelu za zrakoplovne nesreće ispred Ministarstva mora, razvitka i infrastrukture koji je sa mjesta događaja izuzeo motor rečenog zmaja poradi utvrđivanja ispravnosti istoga.
Prilikom pada zmaja nije bilo opasnosti za druge sudionike mitinga ili posjetitelje.
Materijalna šteta nastala padom i oštećenjem zmaja iznosi oko sto tisuća kuna.
Slijedi podnošenje posebnog izvješća ODO-u u Čakovcu.


Stranica