Zlouporaba droga na Goričanu II

Na međunarodni granični prijelaz Goričan II, 22. srpnja u 7.45, na ulazu u Republiku Hrvatsku kao suvozač u osobnom vozilu marke "Mercedes benz" slovačkih nacionalnih oznaka NMGIMI 1, graničnoj kontroli pristupio je slovački državljanin, muška osoba rođena 1987. godine.

Na međunarodni granični prijelaz Goričan II, 22. srpnja u 7.45, na ulazu u Republiku Hrvatsku kao suvozač u osobnom vozilu marke "Mercedes benz" slovačkih nacionalnih oznaka NMGIMI 1, graničnoj kontroli pristupio je slovački državljanin, muška osoba rođena 1987. godine.
U suradnji sa službenicima carine izvršen je pregled osoba, vozila i prtljage kojom prilikom je u pretincu, koji se nalazi iza suvozačevog sjedišta, pronađena jedna PVC vrećica ispunjena zelenom biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu neto težine 1,7 grama. Sporna materija je od slovačkog državljanina oduzeta uz izdavanje Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, te je izvršenim preliminarnim testiranjem iste dobivena pozitivna reakcija na prisustvo THC-a. Ostatak sporne materije dostaviti će se u CIV "Ivan Vučetić" u Zagrebu.
Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu redovnim putem.
Istog dana u 12 sati slovački državljanin doveden je na Prekršajni sud u Prelogu, gdje je proglašen krivim za počinjeni prekršaj te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2 300 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera oduzimanja predmeta.


Stranica