Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Na državnoj cesti broj 208 između naselja Trnovec i Gornji Hrašćan, 22. srpnja oko 23.10 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila registarske oznake ČK 384-ET, rođen 1966. godine iz Paraga, upravljajući kada je u organizmu imao alkohola u količini od 1,70 g/kg i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije, prilikom pretjecanja, svoj automobil nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koja pretječe, poradi čega je došlo do udara prednjim desnim bočnim dijelom automobila u stražnji lijevi dio tehnički neispravnog bicikla

Na državnoj cesti broj 208 između naselja Trnovec i Gornji Hrašćan, 22. srpnja oko 23.10 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila registarske oznake ČK 384-ET, rođen 1966. godine iz Paraga, upravljajući kada je u organizmu imao alkohola u količini od 1,70 g/kg i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije, prilikom pretjecanja, svoj automobil nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koja pretječe, poradi čega je došlo do udara prednjim desnim bočnim dijelom automobila u stražnji lijevi dio tehnički neispravnog bicikla (bez ugrađenih uređaja za osvjetljenje ceste), s kojim je u istom pravcu upravljala muška osoba rođena 1983. godine iz Paraga, a koji nije bio označen reflektirajućim prslukom i u organizmu je imao alkohola u količini od 0,21 g/kg.
Uslijed udara bicikl je odbačen prema naprijed gdje je prednjim dijelom udario u stražnji dio tehnički neispravnog bicikla (bez ugrađenih uređaja za osvjetljenje ceste), s kojim je ispred u istom pravcu upravljala muška osoba rođena 1989. godine iz Paraga, a koja je u organizmu imala alkohola u količini od 0,58 g/kg i nije bila označena reflektirajućim prslukom. Nakon toga došlo je do prevrtanja oba bicikla i pada vozača na cestovnu bankinu.
Nakon prometne nesreće vozač bicikla rođen 1983. godine vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda, ali je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući.
Vozač automobila se nakon prometne nesreće sa automobilom udaljio sa lica mjesta te ostavio bez pomoći osobu koja je teško tjelesno ozlijeđena, ali je operativnim radom, 23. srpnja u 0.31 sati, pronađen na adresi prebivališta.
Vozaču automobila i vozaču bicikla rođenom 1983. godine izvađena je krv i uzet urin poradi analize na koncentraciju apsolutnog alkohola u organizmu.
Vozaču automobila izdana je naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole, a protiv istog slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu zbog počinjenih kaznenih djela "Izazivanje prometne nesreće" i "Nepružanje pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći".


Stranica