Teške krađe tijekom vikenda

U Turčišću, na šljunčari vlasništvo poduzeća "Quadro" sa sjedištem u Križovcu, 23./24. srpnja u vremenu od 16.30 do 7.45 sati, nepoznati počinitelj ili više njih na utovarivaču marke "O8K" pomoću podesnog predmeta pokidao je lokot na poklopcu spremnika goriva ali iz istog nije ništa otuđio.

U Turčišću, na šljunčari vlasništvo poduzeća "Quadro" sa sjedištem u Križovcu, 23./24. srpnja u vremenu od 16.30 do 7.45 sati, nepoznati počinitelj ili više njih na utovarivaču marke "O8K" pomoću podesnog predmeta pokidao je lokot na poklopcu spremnika goriva ali iz istog nije ništa otuđio. Nakon toga se čamcem vlasništvo poduzeća odvezao do čamca kod plovnog bagera na kojem je pomoću podesnog predmeta pokidao lokot na vratima kabine, ušao u unutrašnjost čamca gdje je pokidao lokot na spremniku goriva od agregata iz kojeg je istočio i otuđio oko 150 litara dizelskog goriva.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od 1 330 kuna, dok će se stvarna šteta utvrditi po zaprimanju odštetnog zahtjeva.
Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U Preloškoj ulici u Čakovcu, 25. srpnja u 3.10 sati, nepoznati počinitelj je pokušao izvršiti tešku krađu tako što je upotrebom podesnog predmeta razbio staklo izloga benzinske pumpe "Matić", vlasništvo istoimenog poduzeća sa sjedištem u Čakovcu, ali ga je u dovršenju kaznenog djela spriječilo uključenje alarma.
Materijalna šteta nastala provaljivanjem cijeni se na iznos od 1 500 kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U Nedelišću, 25. srpnja oko 1.35 sati, nepoznati počinitelj pokušao je izvršiti tešku krađu iz prostorija Osnovne škole Nedelišće tako što je podesnim predmetom razbio staklo na prozoru učionice informatike u podrumskim prostorijama, ušao u unutrašnjost, gdje je nakon toga došlo do uključenja alarma te se počinitelj udaljio u nepoznatom smjeru.
Materijalna šteta nastala razbijanjem stakla cijeni se na iznos od petsto kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U Grobljanskoj ulici u Nedelišću, 25. srpnja oko 14 sati, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz osobnog vozila registarskih oznaka ČK 888-DV, vlasništvo ženske osobe rođene 1970. godine iz Strahoninca.
Počinitelj je upotrebom podesnog predmeta razbio stražnje bočno desno staklo na vozilu, provlačenjem ruku iz unutrašnjosti otuđio žensku torbicu u kojoj se nalazio novčanik sa oko 1 200 kuna, kartice banaka, osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica i mobitel marke "LG KF 600".
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko tri tisuće kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U Držimurcu 24. srpnja oko 22.55 sati, nepoznati počinitelj pokušao je izvršiti tešku krađu iz trgovine "Metss", vlasništvo istoimenog poduzeća sa sjedištem u Čakovcu.
Počinitelj je upotrebom dvorišnih vratiju, koja je prethodno skinuo iza trgovine, pokušao razbiti staklo na stražnjim vratima trgovine, u čemu nije uspio, nakon čega je istim vratima razbio staklo na prednjim ulaznim vratima trgovine. Prilikom ulaska u trgovinu isti je spriječen nailaskom muške osobe rođene 1961. godine iz Držimurca, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.
Materijalna šteta nastala razbijanjem stakla cijeni se na oko petsto kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U ulici Bana Josipa Jelačića u Pribislavcu 26. srpnja u vremenu od 1 do 4 sata, nepoznati počinitelj pokušao je izvršiti tešku krađu iz ugostiteljskog objekta "Omega", vlasništvo muške osobe rođene 1971. godine iz Pribislavca.
Počinitelj je podesnim alatom napinjanjem ulaznih vratiju ista pokušao otvoriti u čemu nije uspio, te je potom napinjanjem otvorio prozor ali u lokal nije ulazio.
Materijalna šteta iznosi oko dvije tisuće kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U ulici Braće Radića u Pribislavcu, 25./26. srpnja u vremenu od 20 do 8.50 sati, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz prostorija NK "Polet" sa sjedištem u Pribislavcu.
Počinitelj je podesnim alatom napinjanjem otvorio ulazna vrata caffe bara, ušao u unutrašnjost objekta, odakle je iz hladnjaka te iz skladišta otuđio razna alkoholna i bezalkoholna pića.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 2 500 kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U Uskoj ulici u Nedelišću, u vremenskom razdoblju od 24. do 26. srpnja, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz dječjeg vrtića "Zvončić" vlasništvo Općine Nedelišće.
Počinitelj je podesnim alatom napinjanjem otvorio stražnja vrata na vrtiću, ušao u unutrašnjost, gdje je iz kuhinje otuđio prehrambene proizvode, nakon čega je iz ureda ravnateljice iz priručne kase otuđio manju količinu domaćeg novca u raznim apoenima, te iz ladice stola foto aparat marke "Sony".
Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.


Stranica