Otkriven "ecstasy" na Goričanu II

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan II, 27. srpnja u 9.10 sati, kao ulazni putnik u Republiku Hrvatsku osobnim vozilom marke "Ford mondeo" mađarskih registarskih oznaka IBN-200, graničnoj kontroli pristupio je mađarski državljanin rođen 1985. godine.

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan II, 27. srpnja u 9.10 sati, kao ulazni putnik u Republiku Hrvatsku osobnim vozilom marke "Ford mondeo" mađarskih registarskih oznaka IBN-200, graničnoj kontroli pristupio je mađarski državljanin rođen 1985. godine.
U suradnji sa službenicima carine izvršen je pregled osoba, vozila i prtljage, kojom prilikom je u crnoj torbici na zadnjem sjedalu vozila pronađena PVC vrećica sa osam tableta sa utisnutim logotipom "mitsubishi" te dvije polovice istih tableta sa istim logotipom, nalik na opojnu drogu "ecstasy".
Tablete su od mađarskog državljanina oduzete uz izdavanje Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta, a izvršenim preliminarnim testiranjem istih dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo psihoaktivnih sastojaka.
Temeljem članka 7. Zakona o potvrđivanju ugovora između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o obavljanju kontrole graničnog prometa u cestovnom, željezničkom, zračnom i vodnom prometu, mađarski državljanin je u 10.20 sati predan mađarskim graničnim organima.
Protiv istog slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu i optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Prelogu redovnim putem.
 


Stranica