Teške krađe u Turčišću i Domašincu

U Turčišću, na šljunčari poduzeća "David beton" d.o.o. iz Peteranca, 6./7. rujna u vremenu od 22 do 1 sat, nepoznati počinitelj ili više njih izvršio je tešku krađu.

Foto: Ilustracija PU međimurska 
U Turčišću, na šljunčari poduzeća "David beton" d.o.o. iz Peteranca, 6./7. rujna u vremenu od 22 do 1 sat, nepoznati počinitelj ili više njih izvršio je tešku krađu. Počinitelj je podesnim alatom slomio dva lokota na ladicama radnog stola, odakle je otuđio razni alat, a nakon toga je ušao u nezaključano i neregistrirano kombi vozilo marke "Volkswagen transporter", vlasništvo rečenog poduzeća, te istog spajanjem žica stavio u pogon, istim probio ulazna vrata kruga poduzeća, nakon čega je iz neutvrđenog razloga vozilo ostavio ispred ulaza u ribičkim dom ŠRD "Ribica" Turčišće.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko dvije tisuće kuna.
Dovršenom kriminalističkom obradom nad muškom osobom rođenom 1990. godine i maloljetnom muškom osobom rođenom 1995. godine, obojica iz Piškorovca, utvrđeno je da su počinili rečeno kazneno djelo na opisani način.
Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u za mladež Čakovec.
 
U Ulici P. Pintara u Domašincu, u vremenu od 5. do 7. rujna, nepoznati počinitelj ili više njih pokušao je izvršiti tešku krađu iz obiteljske kuće, u vlasništvu muške osobe rođene 1957. godine sa iste adrese.
Počinitelj je podesnim alatom razbio staklo na lijevoj stijeni ulaznih vratiju kuće i kroz načinjeni otvor, ušao u unutrašnjost kuće, gdje je po svim sobama ispreturao stvari.
Materijalna šteta utvrditi će se naknadno, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.


Stranica