Uporaba sredstava prisile

Slika fotografije/opcenite fotografije/razno/auto_policija06.jpg

Policijska ophodnja Policijske postaje Prelog je 2. srpnja u 23.15 sati na mostu Otok - Hrženica u nadzoru cestovnog prometa uočila osobno vozilo marke "Honda Civic", reg. oznake ČK 272 AA, koje se kretalo iz pravca Hrženice, a koje je krivudalo po cesti i silazilo djelomično sa iste.

Foto: Ilustracija 
Policijska ophodnja Policijske postaje Prelog je 2. srpnja u 23.15 sati na mostu Otok - Hrženica u nadzoru cestovnog prometa uočila osobno vozilo marke "Honda Civic", reg. oznake ČK 272 AA, koje se kretalo iz pravca Hrženice, a koje je krivudalo po cesti i silazilo djelomično sa iste. Policijski službenici pokušali su zaustaviti vozilo, međutim vozač se oglušio na zvučne i svjetlosne znakove službenog policijskog vozila i naredbe koje su izdavali djelatnici policije. Oko 23.30 sati kod naselja Cirkovljan vozač osobnog automobila je zaustavljen po drugoj policijskoj ophodnji, pri čemu je svojim prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio policijskog vozila reg. oznake 210-131, koje mu je davalo svjetlosne signale u cilju zaustavljanja.
Pošto su se nakon zaustavljanja vozač i suvozač samovoljno pješke pokušali udaljiti od vozila, nad istima su uporabljena sredstva prisile. Tom prilikom utvrđeno je da je vozilom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole upravljao vozač rođ. 1953. godine iz Preloga, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u količini od 2,06 g/kg i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. S njim u vozilu kao suvozač nalazio se muškarac rođ. 1977. godine iz Otoka za kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da je pod utjecajem alkohola u količini od 1,44 g/kg.
Na mjesto događaja izašla je HMP, kojom prilikom je vozač osobnog automobila odbio ponuđenu liječničku pomoć, a za suvozača je utvrđeno da nije zadobio nikakve tjelesne ozljede.
Pošto su osobite okolnosti upućivale da će vozač nastaviti sa činjenjem prekršaja, istom je određeno zadržavanje do otrežnjenja. Protiv vozača osobnog automobila slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Čakovcu.


Stranica