Zlouporaba opojnih droga i silovanje

Slika fotografije/opcenite fotografije/razno/policija.jpg

Tijekom kriminalističkih istraživanja vezanim uz nestanak maloljetne ženske osobe, u prostorijama PP Prelog muškarac rođ. 1966. godine iz Preloga iz novčanika je izvadio i dragovoljno predao 4 komada sjemenki koje svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na sjemenke indijske konoplje.

Foto: Ilustracija
Tijekom kriminalističkih istraživanja vezanim uz nestanak maloljetne ženske osobe, u prostorijama PP Prelog muškarac rođ. 1966. godine iz Preloga iz novčanika je izvadio i dragovoljno predao 4 komada sjemenki koje svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na sjemenke indijske konoplje.
Policijskim istraživanjima utvrđeno je da je spomenuti muškarac 6./7. srpnja u točno neutvrđenom vremenu, u šumskom predjelu uz rijeku Dravu, u blizini naselja Vularija i u WC-u na kupalištu "Aqua city" kod Varaždina maloljetnu žensku osobu rođ. 1996. godine iz Piškorovca uporabom sile – davanjem opojnih droga marihuana i amfetamin, prisilio na spolni odnošaj.
Temeljem naloga Istražnog centra Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga stana i drugih prostorija, poštanskog sandučića, osobnog automobila i mobilnog telefona kojima se koristio počinitelj, kojom prilikom je iz vozila izuzeta odjeća muškarca poradi vještačenja.
Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba opojnih droga i kazneno djelo silovanje, muškarac je uhićen te je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu, gdje je saslušan te mu je određeno zadržavanje.


Stranica