Ubojstvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari

Slika fotografije/opcenite fotografije/razno/traka06.jpg

U Domašincu, u Glavnoj ulici, 27. srpnja, temeljem Naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu, izvršena je pretraga stana i drugih prostorija te osobnog vozila kojima se koristi muškarac rođen 1973. godine iz Domašinca.

Foto: Ilustracija 
U Domašincu, u Glavnoj ulici, 27. srpnja, temeljem Naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu, izvršena je pretraga stana i drugih prostorija te osobnog vozila kojima se koristi muškarac rođen 1973. godine iz Domašinca.

Tom prilikom u spavaćoj sobi pronađena je automatska puška marke "Crvena zastava" model M-70/AB2 i veća količina raznovrsnog streljiva, koji su oduzeti kao i razni odjevni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s nestankom muškarca rođenog 1974. godine iz Turčišća, o čemu smo vas prethodno izvijestili.

Na mostu preko rijeke Trnave, udaljeno oko 800 metara od Turčišća gdje je nestao oštećeni muškarac, 25. srpnja, obavljen je očevid kojom prilikom su na mjestu događaja izuzeti tragovi krvi, deformirana zrna vatrenog oružja, te čahura kalibra 7,62 mm kao i dio kosti. Dosad izvršenim vještačenjima utvrđeno je da je pronađena krv humanog porijekla (ljudskog porijekla), a također je utvrđeno da su pronađena zrna kao i čahura ispaljeni iz automatske puške koja je pronađena u kući spomenutog muškarca iz Domašinca.

Šire mjesto događaja u više navrata intenzivno je pretraživano od strane djelatnika policije, pri čemu su korišteni ronioci te psi tragači, međutim do sada tijelo oštećenog muškarca nije pronađeno te se mjere intenzivnog traganja i dalje nastavljaju.    

Dovršenim kriminalističkim istraživanja utvrđeno je da je muškarac rođen 1973. godine počinio kazneno djelo "ubojstvo" i kazneno djelo "nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari" te je 28. srpnja uhićen i u 18.05 sati, doveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu, koja mu je nakon saslušanja odredila 48 satno zadržavanje te je predan u Istražni zatvor Varaždin.

Policijska uprava međimurska ovom prilikom zahvaljuje građanima, koji su u velikoj mjeri doprinijeli rasvjetljavanju ovog događaja. Policijska istraživanja i intenzivno traganje za tijelom oštećenog se nastavljaju pa građane molimo, ukoliko posjeduju bilo kakva korisna saznanja, da o tome izvijeste policiju. O svim naknadnim saznanjima, javnost ćemo naknadno izvijestiti.


Stranica