Prijetnja i sprječavanje ovlaštene službene osobe

Slika fotografije/opcenite fotografije/razno/auto_policija04.jpg

U Murskom Središću, u Frankopanskoj ulici, 22. kolovoza oko 23.55, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće u nadzoru prometa pokušali su zaustaviti osobno vozilo registarske oznake ČK 401-CH, međutim vozač se oglušio na izdane naredbe te se nije htio zaustaviti. Spomenuto vozilo je u Peklenici,

Foto: Ilustracija
U Murskom Središću, u Frankopanskoj ulici, 22. kolovoza oko 23.55, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće u nadzoru prometa pokušali su zaustaviti osobno vozilo registarske oznake ČK 401-CH, međutim vozač se oglušio na izdane naredbe te se nije htio zaustaviti. Spomenuto vozilo je u Peklenici, u Glavnoj ulici, oko 00.05, od strane ophodnje naknadno zaustavljeno svjetlosnim i zvučnim signalima. Prilikom provjere identiteta vozača, isti je iskočio iz vozila te je dvojici policijskih službenika počeo prijetiti riječima "Ubit ćemo vas", "Pištoljem ćete dobiti u glavu" itd.
Zbog takvog ponašanja policijski službenici su nad vozačem, a naknadno i nad suvozačem koji je također sprječavao policijske službenike u obavljanju službene radnje, uporabili sredstva prisile "tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje". Obje osobe su uhićene u 00.10 i dovedene u Policijsku postaju Mursko Središće, gdje je utvrđeno da se radi o braći muškarcu rođenom 1960. godine iz Miklavca i muškarcu rođenom također 1960. godine iz Novakovca.
U spornom događaju jedan od policijskih službenika zadobio je lake tjelesne ozljede.
Jednom od počinitelja također je na Odjelu hitne medicinske pomoći utvrđeno da je zadobio laku tjelesnu ozljedu u vidu ogrebotina.
Tijekom dana 22. kolovoza, izvršene su pretrage obiteljskih kuća i gospodarskih objekata koje koriste spomenuti muškarci, kao i osobnog vozila registarskih oznake ČK 401-CH, međutim pretragama nije pronađeno ništa od interesa za službu.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja muškarci su pušteni, te protiv njih slijedi podnošenje kaznenih prijava u redovnom postupku.


Stranica