Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika fotografije/opcenite fotografije/prometne nesrece/prometna1005.jpg

U Čakovcu, u ulici Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila registarske oznake ČK 171-ED, rođen 1988. godine iz Pribislavca, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola u količini od 1,81 g/kg alkohola te dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u...

Foto:Ilustracija 
U Čakovcu, u ulici Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila registarske oznake ČK 171-ED, rođen 1988. godine iz Pribislavca, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola u količini od 1,81 g/kg alkohola te dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u vremenu od 30.07.2010. do 25.03.2011. godine i dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole 17.04.2010. godine, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste (kolnik mokar), zbog čega je na ravnom dijelu ceste izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i u zanošenju sišao izvan kolnika gdje je desnim bočnim dijelom vozila udario u rastuće drvo, a zatim prednjim lijevim i stražnjim desnim dijelom u dvorišnu ogradu vlasništvo ženske osobe rođene 1937. godine iz Čakovca.
Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezene su ženska osoba rođena 1988. godine iz Pribislavca, kod koje su okvalificirane teške tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju, i ženska osoba rođena 1990. godine iz Pribislavca kod koje su okvalificirane lake tjelesne ozljede zbog kojih je zadržana na promatranju.
Kao putnici u automobilu nalazili su se mladić rođen 1989. godine, te maloljetnik i maloljetnica rođeni 1993. godine, svi iz Pribislavca.
Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u Čakovec.
 
Na lokalnoj cesti između naselja Palinovec i Hodošan, 29. kolovoza oko 03.40, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila registarske oznake ČK 971-DE, rođen 1962. godine iz Hodošana, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola u količini od 1,49 g/kg, automobil nije držao na potrebnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika poradi čega je u zavoju došlo do silaska izvan kolnika te udara prednjim dijelom u rastuće drveće.
Vozač je istoga dana, oko 05.00, privatnim vozilom dovezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede a nakon ambulantne obrade pušten je kući.
Slijedi posebno izvješće ODO-u Čakovec.


Stranica