Goričan II - zlouporaba droge

Slika fotografije/opcenite fotografije/droga/marihuana2.jpg

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan II, 2. rujna u 12.15 sati, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, osobnim automobilom pristupili su mađarski državljanin rođen 1985. godine i državljanka Velike Britanije rođena 1983. godine.

Foto: Ilustracija 
Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan II, 2. rujna u 12.15 sati, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, osobnim automobilom pristupili su mađarski državljanin rođen 1985. godine i državljanka Velike Britanije rođena 1983. godine.
U suradnji sa službenicima Carine pristupilo se pregledu vozila, prtljage i osoba, kojom prilikom je mađarski državljanin dragovoljno predao jednu epruvetu ispunjenu sadržajem zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu, neto težine 3,1 gram, koju je držao u džepu hlača. Državljanka Velike Britanije također je policijskim službenicima dragovoljno predala jednu PVC vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu, neto težine 4,3 grama, koju je držala u grudnjaku.
Preliminarnim testiranjem spornih materija dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo THC-a.
Protiv počinitelja slijedi optuži prijedlog, kao i podnošenje kaznenih prijava redovnim putem.
Mađarski državljanin je, istog dana u 13.38 sati, temeljem članka 7. Zakona o potvrđivanju ugovora između vlade Republike Hrvatske i Republike Mađarske o obavljanju kontrole graničnog prometa u cestovnom, željezničkom, zračnom i vodenom prometu, predan mađarskoj graničnoj kontroli.
Provedenim prekršajnim postupkom državljanka Velike Britanije proglašena je krivom i kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 1 700 kuna.


Stranica