Protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice

Slika fotografije/opcenite fotografije/razno/granicna_policija01.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad državljaninom BiH rođenim 1961. godine, utvrđeno je da je 8. rujna oko 10.30 sati, na putnom pravcu Stanetinec (Hrvatska) - Jastrebci (Slovenija) na mjestu koje nije predviđeno za prelazak državne granice, iz koristoljublja - obećane mu novčane naknade u iznosu od 400 eura od nepoznate osobe, u svom osobnom vozilu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka pokušao protuzakonito prebaciti...

Foto: Ilustracija 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad državljaninom BiH rođenim 1961. godine, utvrđeno je da je 8. rujna oko 10.30 sati, na putnom pravcu Stanetinec (Hrvatska) - Jastrebci (Slovenija) na mjestu koje nije predviđeno za prelazak državne granice, iz koristoljublja - obećane mu novčane naknade u iznosu od 400 eura od nepoznate osobe, u svom osobnom vozilu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka pokušao protuzakonito prebaciti državljane BiH, mušku osobu rođenu 1966. godine, njegovog maloljetnog sina rođenog 2006. godine i žensku osobu rođenu 1986. godine.   
           
U dovršenju kaznenog djela spriječen je zaticanjem u mjestu Stanetinec u neposrednoj blizini državne granice od strane službenika policije.

Državljanin BiH je uhićen te je uz kaznenu prijavu jučer 9. rujna, doveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati te je predan u Zatvor Varaždin, dok su troje državljana BiH prepraćeni na granični prijelaz Maljevac gdje su prisilno udaljeni s teritorija Republike Hrvatske.


Stranica