Teško ozlijeđeni u tučnjavi

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Nasilje/napad_palicom.jpg

U naselju Parag, 2. listopada oko 17.40 sati, došlo je do svađe između dviju obitelji iz Paraga poradi višegodišnje netrpeljivosti u kojoj je muškarac rođen 1989. godine presjekao konop za sušenje rublja vlasništvo muškarca rođenog 1958. godine. U svađu su se umiješali i članovi njihovih obitelji. U tučnjavi muškarac rođen 1983. godine kuhinjskim nožem nasrnuo je na muškarca rođenog 1990. godine i porezao ga po licu, da bi nakon toga brat oštećenog muškarca, rođen 1984. godine, uzeo metalnu šipku...

Foto: Ilustracija  

U naselju Parag, 2. listopada oko 17.40 sati, došlo je do svađe između dviju obitelji iz Paraga poradi višegodišnje netrpeljivosti u kojoj je muškarac rođen 1989. godine presjekao konop za sušenje rublja vlasništvo muškarca rođenog 1958. godine. U svađu su se umiješali i članovi njihovih obitelji. U tučnjavi muškarac rođen 1983. godine kuhinjskim nožem nasrnuo je na muškarca rođenog 1990. godine i porezao ga po licu, da bi nakon toga brat oštećenog muškarca, rođen 1984. godine, uzeo metalnu šipku i izudarao napadača po tijelu i glavi. Potom je došlo do svađe između ostalih sudionika, kao i njihovih roditelja, koji su se međusobno izudarali i tom prilikom zadobili ozljede poradi kojih su zatražili liječničku pomoć.

Izvršenim liječničkim pregledom sudionika događaja u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđene su slijedeće ozljede:

  • kod muškarca rođenog 1983. godine teška tjelesna ozljeda opasna po život - zadržan na liječenju,
  • kod ženske osobe rođene 1954. godine teška tjelesna ozljeda - zadržana na liječenju,
  • kod muškarca rođenog 1989. godine teška tjelesna ozljeda - odbio liječnički tretman i samovoljno napustio bolnicu,
  • kod muškarca rođenog 1958. godine laka tjelesna ozljeda - pušten kući,
  • kod muškarca rođenog 1990. godine laka tjelesna ozljeda - pušten kući.

Poduzetim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je u gore opisanom događaju muškarac rođen 1984. godine iz Paraga nanio tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život muškarcu rođenom 1983. godine, tako da ga je nakon verbalnog i fizičkog sukoba nekoliko puta udario metalnom šipkom po glavi i tijelu uslijed čega je oštećeni zadobio spomenute ozljede.

Nakon toga počinitelj je sa istom metalnom polugom jednom udario muškarca rođenog 1989. godine nanijevši mu pritom tešku tjelesnu ozljedu.

Tešku tjelesnu ozljedu ženskoj osobi rođenoj 1954. godine nanijele su ženska osoba rođena 1960. godine i njezina maloljetna kćer rođena 1993. godine, tako da su je nakon verbalnog i fizičkog sukoba majka a potom i kćerka nekoliko puta drvenom palicom udarile po tijelu, uslijed čega je zadobila ozljede.

Protiv muškarca rođenog 1984. godine, ženske osobe rođene 1960. godine i maloljetne ženske osobe rođene 1993. godine slijedi podnošenje kaznenih prijava poradi počinjenja kaznenih djela "teška tjelesna ozljeda".

Protiv učesnika tučnjave slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenja kaznenog djela "sudjelovanje u tučnjavi".



Stranica