Trovanje plinom

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/bojler.jpg

Policijska uprava međimurska zaprimila je, 30. siječnja u večernjim satima, obavijest da su na Odjel hitne medicinske pomoći Županijske bolnice Čakovec dovezene dvije osobe kod kojih se sumnja na trovanje plinom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u Šenkovcu, u Budinoj ulici, 30. siječnja oko 19 sati, došlo do trovanja ugljičnim monoksidom muškog djeteta rođenog 2008. godine koji se zajedno s majkom rođenom 1987. godine kupao u zatvorenoj kupaonici.

Foto: Ilustracija 

Policijska uprava međimurska zaprimila je, 30. siječnja u večernjim satima, obavijest da su na Odjel hitne medicinske pomoći Županijske bolnice Čakovec dovezene dvije osobe kod kojih se sumnja na trovanje plinom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u Šenkovcu, u Budinoj ulici, 30. siječnja oko 19 sati, došlo do trovanja ugljičnim monoksidom muškog djeteta rođenog 2008. godine koji se zajedno s majkom rođenom 1987. godine kupao u zatvorenoj kupaonici.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici "Međimurje plina" koji su utvrdili kretanje koncentracije ugljičnog monoksida 56 do 70 ppm te su preliminarnim pregledom utvrdili da je u prostoriji kupaonice došlo do manjka zraka uslijed prevelikog broja potrošača s obzirom na prostor.

Pregledom na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec kod djeteta izmjerena je previsoka doza monoksida u krvi te je zadržano na promatranju dok je majka nakon pružene liječničke pomoći puštena na kućnu njegu.

 

Djelatnici "Međimurje plina" zablombirali su potrošače, a očevid na mjestu događaja uz sudjelovanje protupožarnog inspektora Policijske uprave međimurske obaviti će se danas, tako da nakon obavljenog očevida slijedi nadopuna događaja.



Stranica