Osposobljavanje djece za sigurno sudjelovanje u prometu

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/promet-razno/Poligon_24032011.jpg

U Osnovnoj školi Nedelišće 24. ožujka Županijski tim za provođenje preventive kojeg sačinjavaju predstavnik HAK-a i predstavnik MUP-a, započeo je provoditi program osposobljavanja učenika za sigurno sudjelovanje u prometu u svojstvu pješaka i biciklista. U osposobljavanje je uključeno 15 učenika petih razreda Osnovne škole Nedelišće.

Foto: PU međimurska

U Osnovnoj školi Nedelišće  24. ožujka Županijski tim za provođenje preventive kojeg sačinjavaju predstavnik HAK-a i predstavnik MUP-a, započeo je provoditi program osposobljavanja učenika za sigurno sudjelovanje u prometu u svojstvu pješaka i biciklista. U osposobljavanje je uključeno 15 učenika petih razreda Osnovne škole Nedelišće. Na predavanjima je korištena web aplikacija za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa za osnovne škole čime je prometna problematika postala interaktivno dostupna svim učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Osposobljavanje učenika traje 16 školskih sati, a praktični dio nastave u trajanju 5 školskih sati odvijat će se na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla u Čakovcu.

Istog dana navedeni Poligon u Čakovcu posjetili su učenici Osnovne škole Podturen. Naime, proteklih mjeseci djeca su prošla teoretsku obuku o sigurnom sudjelovanju u prometu koju su provodili insturktori HAK-a Auto kluba Čakovec, a u praktični dio nastave uključila se Policijska uprava međimurska.

   



Stranica