Nadzor brzine kretanja vozila

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/promet-razno/mjerenje_brzine.jpg

Na području Policijske uprave međimurske, 21. travnja, provedena je operativna akcije "Nadzor brzine kretanja vozila". Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 67 prekršaja, od čega: 47 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila...  

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske, 21. travnja, provedena je operativna akcije "Nadzor brzine kretanja vozila". Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 67 prekršaja, od čega: 47 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja vožnje neregistriranim vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, 1 prekršaj upravljanja vozilom kada je u organizmu prisutan alkohol i 1 ostali prekršaj.

Iz prometa su isključena 4 vozača i 5 vozila.

Tijekom provođenja operativne akcije "Nadzor brzine kretanja vozila", dogodile su se dvije prometne nesreće i to:

  • prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se na kolniku ceste D20 Prelog-Sveti Križ, oko 19.05 sati, u kojoj je putnik iz osobnog automobila zadobio lake tjelesne ozljede, dok je vozač napustio mjesto prometne nesreće, te je naknadno pronađen i utvrđeno mu je prisustvo alkohola u organizmu od 1,57 g/kg. Kao uzrok javlja se nepropisno pretjecanje.
  • prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom dogodila se u Savskoj Vesi, na raskrižju Radničke ulice i ulice J. Bajkovca, oko 10.50 sati, u kojoj je uzrok nepoštivanje prednosti prolaska i istek važenja prometne dozvole do 15 dana.

 

Na području Policijske uprave međimurske, u vremenu od 18. do 24. travnja, provedene su pojačane mjere nadzora brzine kretanja vozila kojom prilikom su utvrđena ukupno 163 prekršaja, od čega:

  • 55 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila,
  • 28 prekršaja upravljanja vozilom kada je u organizmu prisutan alkohol,
  • 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 12 prekršaja vožnje neregistriranim vozilom,
  •   9 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje,
  •   4 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige,
  •   3 prekršaja tehničke neispravnosti vozila,
  • 25 ostalih prekršaja.

Iz prometa je isključeno 35 vozača i 11 vozila.

Najveće prekoračenje brzine kretanja u naselju zabilježeno je u Kuršancu, u Glavnoj ulici, od strane vozača osobnog automobila iz Kuršanca, a iznosila je 74 km/h na mjestu gdje je brzina kretanja postavljenim prometnim znakom ograničena na 40 km/h.

Najveće prekoračenje brzine kretanja van naselja zabilježeno je na državnoj cesti D209 između naselja Sitnice i grada Mursko Središće, od strane vozača osobnog automobila iz Slemenica, a iznosila je 106 km/h na mjestu gdje je brzina kretanja postavljenim prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Tijekom provođenja pojačanih mjera nadzora brzine kretanja vozila, dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede i dvije osobe lake tjelesne ozljede, te šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Tijekom provođenja pojačanih mjera uhićene su dvije osobe po članku 134. Prekršajnog zakona, dok su sukladno članku 137. Prekršajnog zakona dvije osobe zadržane do prestanka djelovanja opojnih sredstava.



Stranica