Održana akcija "Sigurna vožnja motociklom"

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/prometna preventiva/motocikl.jpg

Foto: PU međimurska

U petak 13. svibnja, u vremenu od 11 do 18 sati, na poligonu sigurne vožnje u Čakovcu, Policijska uprava međimurska provela je preventivnu akciju "Sigurna vožnja motociklom". Akcija je provedena u suradnji s Auto klubom Čakovec i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, a u provođenju su sudjelovali i motociklisti Mobilne jedinice prometne policije, policijski službenici PU Varaždinske, PU koprivničko-križevačke, PU krapinsko-zagorske, policijski službenici Republike Slovenije i Republike Mađarske, te Oldtimer klub "Međimurje" i pripadnici moto - udruga koje djeluju na području Međimurja. Preventivnu akciju su uz goste i uzvanike posjetili i učenici obližnjih srednjih škola kao i djeca iz dječjih vrtića na području grada Čakovca, koji su po poligonu za pješake i vozače bicikla upravljali triciklima i biciklima.    

Pozdravni govor održao je načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač dok je akciju otvorio župan Međimurske županije Ivan Perhoč.

Policijski službenici - motociklisti prikazali su sudionicima sigurnu vožnju na poligonu te opremu i uređaje koje koristi u svome radu.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći Čakovec i Crvenog križa Čakovec upoznali su sudionike s najčešćim povredama koje nastaju prilikom prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikla te kako najbrže i najlakše sanirati ozljede. Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca izvela je vježbu spašavanja unesrećenog iz vozila.

Instruktori auto škola prisutnima su davali savjete o sigurnoj i propisnoj vožnji, djelatnik stanice za tehnički pregled vozila s ovlaštenim serviserom mopeda i motocikla govorili su o važnosti tehničke ispravnosti vozila. Vulkanizer je prisutnima prezentirao važnost guma kod mopeda ili motocikla, a  predstavnik trgovine opreme za motocikliste istaknuo je važnost zaštitne opreme prilikom prometne nesreće.

Policijska uprava međimurska prikazala je vozila, uređaje i opremu koje koristi u svakodnevnom radu te je dijelila promidžbene materijale u izdanju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i pribavljene od strane Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.  

Nakon sigurne vožnje po poligonu, sudionici su sudjelovali na defileu po gradu Čakovcu i okolnim naseljima. 

Cilj ove akcije  bio je smanjiti broj prometnih nesreća kao i posljedice u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikla te povećati prometnu kulturu i poštivanje prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikla, kao i drugih sudionika u prometu.

          



Stranica