Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u Pušćinama

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Prometne nesrece/biciklist0210.jpg

U Pušćinama, u Čakovečkoj ulici, danas 16. lipnja u 00.45 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka iz Pretetinca, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,02 g/kg, nije kretao sredinom obilježene prometne trake koja se proteže uz desni rub kolnika.  

Foto: Ilustracija

U Pušćinama, u Čakovečkoj ulici, danas 16. lipnja u 00.45 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka iz Pretetinca, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,02 g/kg, nije kretao sredinom obilježene prometne trake koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je na ravnom dijelu ceste sišao vozilom u desno djelomično na biciklističku traku i prednjim dijelom vozila udario u pješaka rođenog 1993. godine, a potom i u pješaka koji je gurao bicikl rođenog 1990. godine, oboje iz Pušćina, koji su se kretali usporedo s biciklističkom trakom u istom smjeru.

Uslijed udara mlađi pješak je odbačen na kolnik, dok je stariji odbačen van kolnika na travnatu površinu. Obojica su prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su im okvalificirane teške tjelesne ozljede, pa su zadržani na liječenju.

Obavljenim alkotestiranjem kod starijeg pješaka utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,89 g/kg a kod mlađeg 0,35 g/kg.

Vozaču osobnog automobila izdana je naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

Protiv vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.



Stranica