Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Prometne nesrece/biciklist_22122010.jpg

U Prelogu, u Ludbreškoj ulici, 22. lipnja u 15.55 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka rođen 1982. godine iz Čehovca, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 0,78 g/kg, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj). Zbog toga je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem i vozilom prešao na lijevu stranu ceste, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udario u stražnji  

Foto: Ilustracija

U Prelogu, u Ludbreškoj ulici, 22. lipnja u 15.55 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka rođen 1982. godine iz Čehovca, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 0,78 g/kg, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj). Zbog toga je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem i vozilom prešao na lijevu stranu ceste, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udario u stražnji dio bicikla s kojim je u istom smjeru upravljao biciklist rođen 1953. godine iz Preloga. Nakon udara bicikl se prevrnuo i biciklist pao na vjetrobransko staklo a potom na travnatu površinu.

U nastavku kretanja osobni automobil je prednjim dijelom udario u stražnji dio bicikla s kojim je ispred, također u istom smjeru, upravljao biciklist rođen 1989. godine iz Preloga, a nakon toga u pješaka rođenog 1981. godine iz Preloga, koji se kretao ispred spomenutog bicikliste. Nakon udara biciklist i pješak odbačeni su na travnatu površinu.

Vozilom hitne medicinske pomoći biciklisti i pješak su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod svo troje utvrđene teške tjelesne ozljede zbog kojih su zadržani na liječenju.

Protiv vozača automobila slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

 

U Murskom Središću, u ulici Marka Kovača, 23. lipnja u 21.30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila slovenskih nacionalnih oznaka, rođen 1958. godine iz Murskog Središća, upravljajući pod utjecajem alkohola od 0,58 g/kg, skretao na kolni ulaz a da nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer svojeg kretanja. Poradi toga u prednji dio njegova vozila udario je prednjim dijelom osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka vlasništvo mladića iz Zaveščaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao, pod utjecajem alkohola od 0,47 g/kg, mladić rođen 1988. godine iz Gornjeg Zebanca.

Vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka i njegov maloljetni suvozač iz Murskog Središća, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su im okvalificirane teške tjelesne ozljede, zbog kojih su zadržani na liječenju.

Putniku iz osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka rođenom 1991. godine, koji je dovezen u Županijsku bolnicu Čakovec privatnim vozilom, utvrđene su lake tjelesne ozljede i nakon ukazane pomoći pušten je kući.

Protiv vozača osobnog automobila slovenskih nacionalnih oznaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.



Stranica