Brojne teške krađe tijekom vikenda

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Kradja/provala_vrata3.jpg

U polju zvanom "Verice" nedaleko naselja Nedelišće, u razdoblju od 30. lipnja do 1. srpnja od 18 do 17.20 sati, nepoznati počinitelj je provalio u spremište vlasništvo muškarca iz Pretetinca, tako da je podesnim predmetom slomio lokot na vratima, a potom je iz unutrašnjosti otuđio građevinska kolica, lopatu, sjekiru i ručnu kosu. 

Foto: Ilustracija

U polju zvanom "Verice" nedaleko naselja Nedelišće, u razdoblju od 30. lipnja do 1. srpnja od 18 do 17.20 sati, nepoznati počinitelj je provalio u spremište vlasništvo muškarca iz Pretetinca, tako da je podesnim predmetom slomio lokot na vratima, a potom je iz unutrašnjosti otuđio građevinska kolica, lopatu, sjekiru i ručnu kosu. Počinitelj je također nasilno otvorio prozor vikend kuće i vrata drvarnice, gdje je u unutrašnjosti ispreturao stvari, ali nije ništa otuđio. Materijalna šteta je više od tisuću kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.  

 

U Štrukovcu, u razdoblju od 30. lipnja do 1. srpnja od 20 do 9.30 sati, nepoznati počinitelj je podesnim predmetom pokušao nasilno otvoriti prozor i vrata na sakristiji crkve, u čemu nije uspio zbog čega je odustao od dovršenja kaznenog djela. Materijalna šteta je više od tisuću kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.  

U Čakovcu, na Trgu Eugena Kvaternika, 2. srpnja oko 3 sata, nepoznati  počinitelj je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata na trgovini privatnog poduzeća, te ušao u unutrašnjost, gdje je došlo do aktiviranja alarma, nakon čega je odustao od dovršenja kaznenog djela. Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.  

U Nedelišću, u ulici Matije Gupca, 1./2. srpnja od 19 do 6 sati, nepoznati počinitelj podesnim predmetom pokušao je slomiti bravu na vratima crkve, u čemu nije uspio te je odustao od dovršenja kaznenog djela. Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.  

U Donjem Vidovcu, u ulici Matije Gupca, u razdoblju od 30. lipnja do 2. srpnja, nepoznati počinitelj je tjelesnom snagom na obiteljskoj kući razbio prozor te ušao u unutrašnjost odakle nije ništa otuđio. Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.  

U Macincu, u Glavnoj ulici, 1./2. srpnja od 21.20 do 10.15 sati, nepoznati počinitelj je provalio u Lovački dom, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio dvije boce piva. Materijalna šteta je više od tisuću kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.  

U Pušćinama, u Čakovečkoj ulici, 2./3. srpnja od 20.45 do 7.20 sati, nepoznati počinitelj je provalio u crkvu, nasilno otvorivši vrata, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio domaći novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.  



Stranica