Pet zapljena opojne droge na GP Goričan

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Droga/Kanabis2.jpg

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 4. kolovoza u 0.05 sati, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, osobnim automobilom slovačkih registracijskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 25-godišnji slovački državljanin. 

Foto: Ilustracija 

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 4. kolovoza u 0.05 sati, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, osobnim automobilom slovačkih registracijskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 25-godišnji slovački državljanin. U suradnji sa službenicima carine pregledano je osobni automobil vozilo kojom prilikom je slovački državljanin dragovoljno iz kutije za cigarete koja se nalazila u pretincu suvozačevih vrata izvadio i predao aluminijsku foliju ispunjenu zelenom biljnom materijom nalik na drogu marihuanu bruto težine 1,4 grama. Preliminarnim testiranjem sporne materije dobivena je pozitivna reakcija na THC. Istog dana slovački državljanin je na Prekršajnom sudu u Čakovcu proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1 800 kuna, koju je platio. Kaznena prijava podnijet će se u redovnom postupku Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 6. kolovoza u 4 sata, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, osobnim vozilom mađarskih registracijskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 28-godišnji mađarski državljanin. U suradnji sa službenicima carine pregledano je osobno vozilo kojom prilikom je mađarski državljanin dragovoljno iz ruksaka izvadio i predao zelenu vrećicu ispunjenu zelenom biljnom materijom nalik na drogu marihuanu bruto težine 2,9 grama. Preliminarnim testiranjem sporne materije dobivena je pozitivna reakcija na THC. Istog dana mađarski državljanin je na Prekršajnom sudu u Čakovcu proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od tisuću kuna, koju je platio. Kaznena prijava podnijet će se u redovnom postupku Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

 Na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 7. kolovoza u 13.45 sati, osobnim automobilom slovenskih registracijskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 25-godišnji slovenski državljanin. U suradnji sa službenicima carine pregledan je osobni automobil kojom prilikom je slovenski državljanin dragovoljno ispod suvozačevog sjedala uzeo i predao jedan zeleni biljni vrh stabljike "cannabis sative" neto težine 17,9 grama dužine 40 centimetara, a iz svog novčanika izvadio je i predao jedan šareni papirnati listić droge LSD. Preliminarnim testiranjem sporne materije dobivena je pozitivna reakcija na THC i pozitivna reakcija na prisustvo psihotropnih tvari. Danas će se protiv počinitelja provesti prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Čakovcu a kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu podnijet će se redovnim putem.

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 7. kolovoza oko 15 sati, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 20-godišnji austrijski državljanin. Na upit da li posjeduje opojnu drogu mladić je dragovoljno iz okopojasne torbice izvadio PVC vrećicu ispunjenu zelenom biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu bruto težine 1,3 grama. Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na THC. Danas će se protiv počinitelja provesti prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Čakovcu a kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu podnijet će se redovnim putem.

Također na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 7. kolovoza u 8.30 sati, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, osobnim automobilom švicarskih registracijskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 33-godišnji švicarski državljanin. Pregledom osobnog automobila u suradnji sa službenicima carine, u pretincu ispod volana pronađena je PVC vrećica ispunjena bijelom praškastom materijom nalik na opojnu drogu kokain bruto težine 1,5 grama. Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na drogu kokain. Istoga dana protiv počinitelja proveden je prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Čakovcu te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od dvije tisuće kuna. Kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu podnijet će se redovnim putem.


 



Stranica