Zlouporaba opojnih droga

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Droga/zapljena2_13122010.jpg

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 9. kolovoza u 14.45 sati, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, kombi vozilom čeških registracijskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 25-godišnji češki državljanin.  

 Foto: Ilustracija

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 9. kolovoza u 14.45 sati, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Republike Mađarske, kombi vozilom čeških registracijskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je  25-godišnji češki državljanin.

Prilikom pregleda kombi vozila, 25-godišnjak je dragovoljno iz svoje okopojasne torbice izvadio i predao 1,8 grama bruto težine droge marihuane, jedan papirnati listić sa likom indijske božice "Shive" droge LSD, te dvije kapsule ispunjene smeđom tekućinom droge "psyilocibin" ukupne neto težine 1,6 grama. Preliminarnim testiranjem spornih materija dobivene su pozitivne reakcije na droge.

Istog dana češki državljanin je na Prekršajnom sudu u Čakovcu proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1 800 kuna, koju je platio.

Kaznena prijava podnijet će se redovnim putem Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.



Stranica