Teške krađe

U vremenu od 31. svibnja/01. lipnja 2009. godine, od 8 do 6,30 sati, u polju zvanom "Ledina" u blizini naselja Štefanec, nepoznati počinitelj je izvršio tešku krađu iz barake, u vlasništvu muške osobe rođene 1951. godine iz Štefanca. Počinitelj je podesnim alatom nasilno napinjanjem pokidao narbu na vratima barake, ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio oko 220 kilograma mladog krumpira.

U vremenu od 31. svibnja/01. lipnja 2009. godine, od 8 do 6,30 sati, u polju zvanom "Ledina" u blizini naselja Štefanec, nepoznati počinitelj je izvršio tešku krađu iz barake, u vlasništvu muške osobe rođene 1951. godine iz Štefanca.
Počinitelj je podesnim alatom nasilno napinjanjem pokidao narbu na vratima barake, ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio oko 220 kilograma mladog krumpira.
Materijalna šteta iznosi 1 300 kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U vremenu od 30. svibnja do 1. lipnja 2009. godine, u Turčišću, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz radnog stola i utovarivača u neograđenom izdvojenom pogonu, u vlasništvu poduzeća "David-Compani" d.o.o. iz Vratišinca.
Počinitelj ili više njih je na ulaznim vratima vagona-skladišta podesnim predmetom pokidao lokot, ušao u unutrašnjost, odakle nije ništa otuđio. Nakon toga je podesnim predmetom pokidao lokot na ladici radnog stola u otvorenoj radioni iz koje je otuđio 2 kompleta gedora ključeva marke "Unior", a potom je podesnim predmetom nasilno otvorio poklopac rezervoara na utovarivaču marke "Cat-962G" iz kojeg je istočio i otuđio oko 250 litara nafte.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od 2 600 kuna, dok će se stvarna utvrditi po zaprimanju odštetnog zahtjeva.
Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.

U vremenu od 31. svibnja/1. lipnja 2009. godine,17.30 do 17.05 sati, u Okruglom Vrhu, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz obiteljske kuće, u vlasništvu muške osobe rođene 1968. godine iz Čakovca.
Počinitelj je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor sa stražnje strane kuće, ušao u unutrašnjost, odakle je u radnoj sobi iz novčanika otuđio 300,00 kuna, dok je u spavaćoj sobi iz toaletne torbice otuđio zlatne naušnice i 100 eura.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 5 tisuća  kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.


Stranica