Teške krađe tijekom vikenda

U Čakovcu, Športska ulica, 22. svibnja 2009. godine, u vremenu od 1 do 5 sati, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz radionice Učeničkog doma, vlasništvo Međimurske županije.

U Čakovcu, Športska ulica,  22. svibnja 2009. godine, u vremenu od 1 do 5 sati,  nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz radionice Učeničkog doma, vlasništvo Međimurske županije.
Počinitelj je nasilno potiskivanjem otvorio prozor na visini od 120 cm od tla, ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio računalnu jedinicu nepoznate marke.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 3.5 tisuće kuna, dok protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U vremenu od 23. do 24. svibnja 2009. godine, u Čakovcu, u ulici I. G. Kovačića, nepoznati počinitelj pokušao je izvršiti tešku krađu iz privatne liječničke ordinacije vlasništvo ženske osobe rođene 1955. godine iz Varaždina.
Počinitelj je podesnim predmetom napinjanjem otvorio prozor dimenzije 70x60 cm, na visini 25 cm od tla, na podrumskim prostorijama privatne liječničke ordinacije, ušao u unutrašnjost, gdje je u otključanom staklenom ormaru ispreturao lijekove ali ništa nije otuđio.
Materijalna šteta nastala oštećenjem cijeni se na iznos od oko 1.000,00 kuna, dok protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U vremenu od 23. do 24. svibnja 2009. godine, u Gardinovcu, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz prodavaonice vlasništvo TP "Varaždin" sa sjedištem u Varaždinu.
Počinitelj je postavio 5 drvenih europaleta uz južnu stranu trgovine te se popeo do prozora na visini 247 cm, gdje je podesnim alatom razbio staklo te kroz načinjeni otvor provukao ruku, otvorio prozor i ušao u unutrašnjost trgovine odakle je sa polica otuđio veću količinu kave, pelena, prehrambenih proizvoda i veću količinu raznovrsnih cigareta, koje je odnio u 12 košarica.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 5.000,00 kuna, dok će se stvarna šteta utvrditi po zaprimanju odštetnog zahtjeva.
Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.


Stranica