Utapanje

Policijska uprava međimurska, 23. svibnja 2009. godine, u 17.07 sati, zaprimila je dojavu da je sa betonske brane na lijevoj obali rijeke Drave kod varaždinskog mosta pao nepoznati muškarac i više nije isplivao.

Policijska uprava međimurska,  23. svibnja 2009. godine, u 17.07 sati,  zaprimila je dojavu da je sa betonske brane na lijevoj obali rijeke Drave kod varaždinskog mosta pao nepoznati muškarac i više nije isplivao.
Izlaskom na mjesto događaja u Gornji Kuršanec, u blizini željezničkog mosta Varaždin-Čakovec, na obali rijeke Drave, zatečeno je više građana sa kojima je obavljen razgovor na okolnosti dojave, te je utvrđeno da se nepoznati muškarac prilikom prelaska betonske brane, oko 16 sati, okliznuo i pao u rukav rijeke Drave, nakon čega je isplivao na površinu a potom je ponovno nestao ispod površine vode i više nije viđen. Od strane građana pomoću čamaca izvršen je pregled rukava rijeke Drave, ali nepoznati muškarac nije pronađen.
Dana 23. svibnja 2009. godine, u 20.30 sati, po roniocima ŠD "Drava" iz Varaždina, u rijeci Dravi nedaleko mjesta pada, pronađeno je muško tijelo.
Provedenim policijskim izvidima utvrđeno je da se radi o muškoj osobi rođenoj 1955. godine iz Varaždina, koji je prepoznat od strane poznanika te na osnovu pronađene osobne iskaznice u novčaniku u hlačama.
Na mjesto događaja izašla je mrtvozornica koja pregledom tijela nije pronašla tragove nasilne smrti.
Tijelo je preveženo na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec gdje će po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu biti izvršena obdukcija.
O događaju slijedi izvješće ODO-u u Čakovcu.


Stranica