Teške krađe tijekom vikenda

Tijekom noći 14./15. svibanj, u ulici Lj. Gaja u Čakovcu nepoznati počinitelj je pokušao izvršiti tešku krađu iz prostorija Lovačkog saveza međimurske županije na način da se popeo na balkon objekta gdje je razbio prozorsko staklo te ušao u objekat, gdje je ispreturao i porazbacao stvari, ali nije ništa otuđio. Materijalna šteta nastala provaljivanjem i oštećenjem cijeni se na iznos od oko 2 tisuće kuna.

Tijekom noći 14./15. svibanj, u ulici Lj. Gaja u Čakovcu nepoznati počinitelj je pokušao izvršiti tešku krađu iz prostorija Lovačkog saveza međimurske županije na način da se popeo na balkon objekta gdje je razbio prozorsko staklo te ušao u objekat, gdje je ispreturao i porazbacao stvari, ali nije ništa otuđio. Materijalna šteta nastala provaljivanjem i oštećenjem cijeni se na iznos od oko 2 tisuće kuna.

Tijekom noći 14./15. svibanj 2009. godine u ulici Zrinskih u Pribislavcu nepoznati počinitelj je pokušao izvršiti tešku krađu iz kontejnera vlasništvo aerokluba «Međimurje», a koji je smještan pored aerodromske zgrade. Tešku krađu nepoznati počinitelj pokušao je izvršiti na način da je ciglom razbio staklo na prozoru kontejnera, potom ušao u isti gdje je demontirao kompresor hladnjaka te porazbacao druge stvari. Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 1.000 kuna.

U vremenskom razdoblju od 20. travnja do 16. svibnja, u Glavnoj ulici u Domašincu nepoznati počinitelj je izvršio tešku krađu iz obiteljske kuće muške osobe rođ. 1961. godine iz Domašinca na način da je u otvorenoj šupi pronašao originalni ključ od ulaznih vratiju, ista otključao i ušao u unutrašnjost. U prostorijama kuće je originalnim ključem otključao metalnu kasu iz koje je otuđio domaći i strani novac. Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 2.000 kn.

Dana 17. svibnja, u Miklavcu bb je nepoznati počinitelj izvršio tešku krađu iz ribičkog doma ŠRD «Stara Mura» na način da je razbio prozorsko staklo, te ušao u unutrašnjost doma iz kojeg je otuđio razna alkoholna pića. Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 250,00 kn.
Protiv nepoznatih počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom ODO-u u Čakovcu.

Dana 16. svibnja, u 21.40 sati u ulici Tomaža Goričanca u Čakovcu četvero djece iz Pribislavca i Murskog Središća je pokušalo izvršiti provalu u skladište trgovačkog centra «Betex» na način da su na zidu prostorije u kojoj se nalazi klima postrojenje pokidali metalnu lamelu rešetke, ušli u prostoriju, a potom u prostoriju skladišta, gdje su zatečeni po policijskim službenicima.

Dana 16. svibnja, oko 19.40 sati u ulici Dr. Ivana Novaka u Čakovcu nepoznati počinitelj je izvršio tešku krađu iz skladišta ugostiteljskog objekta «Guru» vlasništvo muške osobe rođ. 1976. godine iz Murskog Središća na način da je nasilno otvorio vrata skladišta iz kojeg je otuđio više komada razne limene ambalaže. Dovršenom kriminalističkom obradom nad troje djece iz Pribislavca i jednim djetetom iz Murskog Središća je utvrđeno da su isti počinili navedeno kazneno djelo, a materijalne šteta se cijeni na iznos od oko 200 kn.
Za djecu slijedi posebno izvješće ODO-u za mladež Čakovec.


Stranica