Droga na Goričanu II

Na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II., 6. lipnja, u 17.20 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kao vozač osobnog automobila francuskih registarskih oznaka 698AJ634, graničnoj kontroli pristupio je državljanin SAD-a rođen 1986. godine

Na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II., 6. lipnja, u 17.20 sati,  na izlazu iz Republike Hrvatske, kao vozač osobnog automobila francuskih registarskih oznaka 698AJ634, graničnoj kontroli pristupio je državljanin SAD-a rođen 1986. godine.
Prilikom pregleda osoba, vozila i prtljage u suradnji sa službenicima carine, navedeni je iz ranca na zadnjem sjedištu vozila izvadio i predao policijskim službenicima PVC vrećicu ispunjenu zelenom biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu, neto težine 2 grama.
Uz izdavanje Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta opisana materija je od istog oduzeta, te je preliminarnim testiranjem dobivena pozitivna reakcija na prisutnost THC-a.
Temeljem podnesenog optužnog prijedloga isti je 7. lipnja saslušan na Prekršajnom sudu u Prelogu, gdje je proglašen krivim te kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1 700 kuna.


Stranica