Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u Krištanovcu i Draškovcu

U Krištanovcu 9. srpnja u 14.12, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozačica teretnog automobila registarske oznake ČK 897-DZ rođena 1985. godine iz Peklenice, nije zaustavila ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, zbog čega je u stražnji desni bočni dio njezina vozila udario prednjim desnim dijelom putnički vlak broj 3805, vlasništvo "Hrvatskih željeznica" iz Zagreba, s kojim je na relaciji Mursko Središće - Čakovec upravljao strojovođa rođen 1985. godine iz Kotoribe.

U Krištanovcu 9. srpnja u 14.12, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozačica teretnog automobila registarske oznake ČK 897-DZ rođena 1985. godine iz Peklenice, nije zaustavila ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, zbog čega je u stražnji desni bočni dio njezina vozila udario prednjim desnim dijelom putnički vlak broj 3805, vlasništvo "Hrvatskih željeznica" iz Zagreba, s kojim je na relaciji Mursko Središće - Čakovec upravljao strojovođa rođen 1985. godine iz Kotoribe. Uslijed toga došlo je do odbacivanja teretnog automobila izvan kolnika u lijevo i udara lijevim bočnim dijelom istog u prometni znak "Obvezno zaustavljanje" i "Andrijin križ", vlasništvo "Županijske uprave za ceste" iz Čakovca.
Nakon prometne nesreće vozačica i putnici iz njezinog automobila rođeni 2006. godine iz Podturna i 1995. godine iz Maribora, vozilom Hitne medicinske pomoći Čakovec prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su kod istih utvrđene lake tjelesne ozljede, tako da su vozačica i putnik rođen 2006. godine nakon liječničke obrade pušteni kući, dok je putnik rođen 1995. godine zadržan na liječenju.
Zbog rečene prometne nesreće vlak broj 3805 kasnio je 42 minute u dolasku, dok su vlakovi broj 3907 Čakovec - Macinec i vlak broj 3906 Macinec - Čakovec otkazani. Na dionici pruge na kojoj se dogodila prometna nesreća željeznički promet normaliziran je u 14.54.
Istog dana u 18.10, Operativno komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku obavijest iz Županijske bolnice Čakovec, da je dovršenom liječničkom obradom utvrđeno da je putnik iz automobila rođen 1995. godine iz Maribora zadobio teške tjelesne ozljede.
Protiv vozačice slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
Na poljskom putu u nastavku ulice Matije Gupca u Draškovcu, 9. srpnja oko 15.45, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač neregistriranog mopeda marke "Puch" rođen 1993. godine iz Donjeg Mihaljevca, upravljajući prije stjecanja prava na upravljanje, bez zaštitne kacige na glavi, brzinu kretanja mopeda nije prilagodio osobinama (zavoj) i stanju ceste (poljski put), zbog čega je u desnom zavoju prešao na lijevu stranu ceste gdje je prednjim dijelom mopeda udario u prednji lijevi dio teretnog automobila registarske oznake ČK 825-BV, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao vozač rođen 1978. godine iz Goričana. Uslijed udara došlo je do prevrtanja mopeda i pada vozača istog na kolnik.
Vozač mopeda je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu zbog čega je zadržan na liječenju.
 

Stranica