Teške krađe

U Murskom Središću, u Ulici Rade Končara, u subotu 15. kolovoza nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz kuće vlasništvo muške osobe rođ. 1928. godine iz Murskog Središća. Tešku krađu izvršio je na način da je napinjanjem u predjelu brave otvorio ulazna vrata kuće, ušao u unutrašnjost odakle je otuđio oko tri tisuće kuna.

U Murskom Središću, u Ulici Rade Končara, u subotu 15. kolovoza nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz kuće vlasništvo muške osobe rođ. 1928. godine iz Murskog Središća. Tešku krađu izvršio je na način da je  napinjanjem u predjelu brave otvorio ulazna vrata kuće, ušao u unutrašnjost odakle je otuđio oko tri tisuće kuna.

U Pribislavcu u Ulici Ante Starčevića, 15. kolovoza nepoznati počinitelj pokušao je izvršiti tešku krađu iz hale poduzeća "IM-COMP" sa sjedištem u Čakovcu. Tešku krađu pokušao je izvršiti na način da je kamenom razbio prozorsko staklo sa stražnje strane objekta, ušao u unutrašnjost odakle nije ništa otuđio. Materijalna šteta nastala provaljivanjem  cijeni se na oko 800 kuna.

U Varaždinskoj ulici u Nedelišću, 15. kolovoza nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz ugostiteljskog objekta vlasništvo muške osobe rođ. 1952. godine iz Nedelišća. Tešku krađu izvršio je na način da je otvorio "na kip" otvoren prozor kroz koji je ušao u ugostiteljski objekat odakle je otuđio za sada neutvrđenu količinu kovanica i manji broj kutija raznih cigareta. Materijalna šteta cijeni se na oko dvije tisuće kuna.

U Čakovečkoj ulici u Pušćinama 13./14. kolovoza nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz trgovine "Vanja 3" vlasništvo ženske osobe rođ. 1975. godine iz Varaždina. Tešku krađu izvršio je na način da je upotrebom podesnog predmeta razbio staklo na ulaznim vratima trgovine, te kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost gdje je iz registar kase otuđio 200 kuna u kovanicama i više kutija raznih vrsta cigareta. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Na izletištu "Marina" u Prelogu u vremenu od 11. do 14. kolovoza nepoznati počinitelj pokušao je izvršiti tešku krađu iz kamp – kućice vlasništvo muške osobe rođ. 1964. godine iz Preloga. Tešku krađu izvršio je na način da je uporabom podesnog predmeta razbio prozorsko staklo kamp-kućice, ušao u unutrašnjost odakle je otuđio kuhinjski inventar. Nakon toga počinitelj je otišao do susjedne kamp-kućice, vlasništvo muške osobe rođ. 1986. godine iz Preloga gdje je uporabom podesnog alata nasilno otvorio ulazna vrata kamp-kućice, ušao u unutrašnjost, dok će se po povratku vlasnika utvrditi da li je iz iste nešto otuđeno. Materijalna šteta nastala provaljivanjem u kamp kućicu u vlasništvu muške osobe rođ. 1964. godine iz Preloga cijeni se na iznos od oko 1 500 kuna.

U Prvomajskoj ulici u Novom Selu na Dravi, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz trgovine "Kanasta" vlasništvo istoimene tvrtke iz Nedelišća. Tešku krađu izvršio je na način da je upotrebom podesnog alata nasilno otvorio ulazna vrata trgovine, ušao u unutrašnjost odakle je otuđio cigarete čija količina će se utvrditi po izvršenoj inventuri.

U Mihovljanskoj ulici u Čakovcu 16. kolovoza nepoznati počinitelj pokušao je izvršiti tešku krađu iz prostorija poduzeća "Čakom" sa sjedištem na istoj adresi. Tešku krađu pokušao je izvršiti na način da je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor kancelarije, ušao u unutrašnjost gdje je ispreturao stvari, ali nije ništa otuđio s obzirom da ga je u dovršenju kaznenog djela spriječilo uključenje alarma. Materijalna šteta nastala provaljivanjem cijeni se na oko 400 kuna.
Protiv počinitelja teških krađa podnose se kaznene prijave nadležnom ODO-u u Čakovcu.          


Stranica