Zlouporaba opojnih droga

Slika fotografije/opcenite fotografije/droga/marihuana2.jpg

Na granični prijelaz Goričan I. 15. kolovoza kao ulazni putnik u R. Hrvatsku graničnoj kontroli pristupio je njemački državljanin rođ. 1982. godine kao suvozač u osobnom vozilu reg. oznake B-4488K njemačkih nacionalnih oznaka. Detaljnim pregledom osoba, vozila i prtljage u pretincu ispred suvozačevog sjedala pronađene su dvije PVC vrećice sa sadržajem zelene biljne

Na granični prijelaz Goričan I. 15. kolovoza kao ulazni putnik u R. Hrvatsku graničnoj kontroli pristupio je njemački državljanin rođ. 1982. godine kao suvozač u osobnom vozilu reg. oznake B-4488K njemačkih nacionalnih oznaka. Detaljnim pregledom osoba, vozila i prtljage u pretincu ispred suvozačevog sjedala pronađene su dvije PVC vrećice sa sadržajem zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu neto težine 0,48  i 0,70 grama. Protiv njemačkog državljanina slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom ODO-u u Čakovcu, dok je provedenom postupkom na Prekršajnom sudu u Prelogu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1 700 kuna.

Na granični prijelaz Goričan 16. kolovoza kao ulazni putnik u R. Hrvatsku graničnoj kontroli pristupio je mađarski državljanin rođ. 1991. godine   osobnim vozilom mađarskih reg. oznaka JHH230. Detaljnim pregledom osoba, vozila i prtljage u zadnjem lijevom džepu hlača pronađene su tri PVC vrećice sa sadržajem bijele biljne materije nalik na opojnu drogu amfetamin, tzv. "speed" bruto težine 5,1 gram. Protiv mađarskog državljanina slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom ODO-u u Čakovcu i optužnog prijedloga po Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, dok je nakon dovršene kriminalističke obrade, sukladno čl. 7. Zakona o potvrđivanju ugovora između Hrvatske i Mađarske o obavljanju kontrole graničnog prometa, mađarski državljanin predan mađarskim državnim organima.

Na granični prijelaz Goričan 16. kolovoza kao ulazni putnik u R. Hrvatsku graničnoj kontroli pristupio je francuski državljanin rođ. 1989. godine kao vozač u osobnom vozilu reg. oznake 6285WV28 francuskih nacionalnih oznaka. Detaljnim pregledom osoba, vozila i prtljage u džepu na kapi pronađena je jedna PVC vrećica u kojoj su se nalazila četiri smolasta smeđa grumena nalik na opojnu drogu canabis smolu hašiš neto težine 2,93 grama. Protiv francuskog državljanina slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom ODO-u u Čakovcu, dok je provedenom postupkom na Prekršajnom sudu u Prelogu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1 400 kuna.

Na granični prijelaz Goričan II. 16. kolovoza kao ulazni putnik u R. Hrvatsku graničnoj kontroli pristupio je francuski državljanin rođ. 1983. godine kao vozač u osobnom vozilu reg. oznake 691BEZ67 francuskih nacionalnih oznaka. Detaljnim pregledom osoba, vozila i prtljage u putnoj torbi koja se nalazila u prtljažniku, u metalnoj kutijici pronađen je jedan grumen smeđe boje nalik na opojnu drogu hašiš neto težine 2,5 grama. Protiv njemačkog državljanina slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom ODO-u u Čakovcu, dok je provedenom postupkom na Prekršajnom sudu u Prelogu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1 400 kuna.
 


Stranica