Zlouporaba opojnih droga

Slika vijesti/fotke uz vijesti/droga2_20082009.JPG
Foto: PU međimurska
Policijski službenici PU varaždinske su 14. kolovoza u Koprivničkoj ulici u Varaždinu izvršili pretragu stana koji su u najmu koristile muške osobe rođ. 1988. godine iz Strahoninca i 1980. godine iz Mačkovca kojom prilikom je pronađeno 230 grama zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu, kao i kompletan "laboratorij" za umjetni uzgoj indijske konoplje. Navedene muške osobe su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Zlouporaba opojnih droga" privedene Istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu.
 
Slijedom tih saznanja, policijski službenici PU međimurske su u suradnji sa policijskim službenicima PU varaždinske 19. kolovoza, temeljem naloga Istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu vikend kuće u Dragoslavcu, vlasništvo muške osobe rođ. 1941. godine iz Strahoninca, a kojim se koristi muška osoba rođ. 1988. godine iz Strahoninca. Pretragom je pronađena jedna sportska torba i četiri PVC vreće ispunjene stabljikama koje prema morfološkim karakteristikama odgovaraju biljci Indijska konoplja, tipa "marihuana", sveukupne težine 8,25 kilograma. Pretragom je pronađeno i 58 pločica krute smeđe materije nalik na opojnu drogu "canabis smola" tzv. "hašiš", različitih dimenzija i pojedinačnih težina, ukupne težine 13,72 kilograma, te jedna digitalna vaga.
 
Vrijednost pronađene i oduzete marihuane cijeni se na oko 200 tisuća kuna, a hašiša na oko milijun 300 tisuća kuna, odnosno sveukupno se oduzeta opojna droga cijeni na iznos od oko milijun i 500 tisuća kuna.
Kriminalistička obrada se nastavlja, nakon čega slijedi nadopuna.


Stranica