Informacije o provedbi akcija vezanih uz početak školske godine

S početkom nove školske godine, prema zadaćama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, na području PU međimurske tijekom mjeseca rujna 2009. godine, provesti će se preventivna akcija "Djeca, prijatelji u prometu".

S početkom nove školske godine, prema zadaćama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, na području PU međimurske tijekom mjeseca rujna 2009. godine, provesti će se preventivna akcija "Djeca, prijatelji u prometu".
Akcija je usmjerena prema zaštiti djece u prometu i sprječavanju ugrožavanja njihovih života, osobito najmlađih koji se po prvi puta samostalno uključuju u promet na cestama.
Policija će aktivnosti akcije provoditi na način što će se u vrijeme početka i završetka nastave, s ciljem što sigurnijeg dolaska u školu i odlaska iz škole osnovnoškolaca, preventivno pokrivati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola. Učenicima prvih razreda održati će se kratka, 20-minutna predavanja, a čiji cilj je upoznati ih sa temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Nakon predavanja djeci će biti uručeni prigodni promotivni materijali "žuta reflektirajuća traka", obavijesna knjižica i kemijska olovka.
 
Postaja prometne policije Čakovec u suradnji sa Vijećem za prevenciju grada Čakovca, provoditi će se od 01. 30. rujna 2009. godine, svakodnevno, na cijelom području grada Čakovcu, preventivno-represivnu akciju "Mjesec borbe protiv brzine i buke".
Cilj akcije je da se preventivnom-represivnim aktivnostima – obavljanjem nadzora brzine i utvrđivanjem razine buke vozila postignu učinci generalne prevencije te postigne veći stupanj sigurnosti u cestovnom prometu.
Naime, prilikom nadzora prometa policijski službenici posebnu pozornost obratiti će na vozače vozila koji se ne pridržavaju brzine kretanja, dok će vozače vozila čija vozila stvaraju buku veću od uobičajene uputiti na izvanredni tehnički pregled vozila, a sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima na cestama. Ukoliko se utvrdi da razina buke nije u skladu sa Pravilnikom, vozila će se isključiti iz prometa, dok će se vozači sankcionirati.
Aktivnosti moraju biti usmjerene prema svim sudionicima u prometu koji grubo krše prometne propise.
 
Policijska uprava međimurska u suradnji s Auto klubom Čakovec i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, kao i prijašnjih godina, dana 11. rujna 2009. godine, ispred Centra za kulturu u Čakovcu, u vremenu od 11,00 do 13,00 sati, provoditi će preventivnu akciju "Sigurno i vješto u prometu 2009".
Preventivna akcija usmjerena je najmlađim sudionicima u prometu, prvoškolcima, I. II. i III. osnovne škole Čakovec, kako bi se potaknuli na što bolje poznavanje prometnih pravila i propisa za što sigurnije kretanje u prometu. Akcija je osmišljena na način što će se prvoškolci natjecati u vožnji biciklom po prometnom poligonu, a koji će pripremiti Auto klub Čakovec. 
Pozivaju se svi zainteresirani građani da svojom nazočnošću poprate ovu preventivnu akciju.
 
Raspored predavanja u I., II. i III. osnovnoj školi Čakovec:
 
I. OŠ ČAKOVEC – 8. rujna 2009. godine -   7.45 sati (2 razreda)
                                                                         - 13.45 sati (1 razred)
II. OŠ ČAKOVEC – 8. rujna 2009. godine -   8.50 sati (1 razred)
                                                                         - 14.20 sati ( 1 razred)
III. OŠ ČAKOVEC – 9. rujna 2009. godine -  7.45 sati (2 razreda)
                                                                          - 13.45 sati (1 razred)


Stranica