Teške krađe u Pušćinama, Prelogu i Podturnu

U Čakovečkoj ulici u Pušćinama, u srijedu 9. rujna u vremenu od 15.30 do 16.30 sati, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz kuće u vlasništvu ženske osobe rođene 1950. godine iz Pušćina.

U Čakovečkoj ulici u Pušćinama, u srijedu 9. rujna u vremenu od 15.30 do 16.30 sati, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz kuće u vlasništvu ženske osobe rođene 1950. godine iz Pušćina.
Počinitelj je iskoristio odsustvo oštećene koja se nalazila na vrtu, te došao do prozora spavaće sobe, s vanjske strane pokidao žicu kojom je bila privezana roleta, koju je potom otvorio i kroz otvoreni prozor ušao u sobu. Iz ormarića je otuđio vrećicu sa oko 600 kuna u kovanicama, te još dvije PVC vrećice sa ukupno 5 300 kuna raznih papirnatih novčanica.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od 5 900 kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
Kod izletištu "Marina" nedaleko Preloga, 9./10. rujna u vremenu od 17 do 10 sati, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz kamp prikolice u vlasništvu muške osobe rođene 1953. godine iz Goričana.
Počinitelj je podesnim predmetom razbio pleksiglas na kamp prikolici sa stražnje strane, te je kroz načinjeni otvor ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio 6 ribolovnih štapova sa 4 ribolovne rolice, 1 akumulator, 1 auto radio, raznu posteljinu i odjevne predmete, prijenosno kuhalo, čaše i pribor za kotlovinu.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 7 tisuća kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
Na parkiralištu ispred Osnovne škole u Čakovečkoj ulici, u Podturnu, 10. rujna u vremenu od 11.50 do 12.15 sati, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz zaključanog teretnog automobila marke "Citroen berlingo", registarske oznake ZG 6411-DL, u vlasništvu "Školske knjige" Zagreb.
Počinitelj je kroz poluotvoreni prozor na vozačevim vratima provukao ruku te je povukao mehanizam za centralno otključavanje vratiju, a zatim je sa desne vanjske strane vozila otvorio klizna vrata od tovarnog prostora, odakle je otuđio prijenosno računalo (laptop) marke IBM koje se nalazilo u pripadajućoj torbi crne boje.
Na mjesto događaja, u 12.45 sati, nepozvano je pristupila muška osoba rođena 1980. godine iz Podturna zajedno sa dječacima, sinom rođenim 1999. i djetetom rođenim 1998. godine, također iz Podturna, te izjavio da su računalo otuđila spomenuta djeca. Otuđeno prijenosno računalo muškarac je predao policijskim službenicima, a isto se nalazilo sakriveno u polju kukuruza, nedaleko od Osnovne škole. Prijenosno računalo je vraćeno oštećenom, njegova vrijednost cijeni se na oko 4 tisuće kuna.
Protiv djece slijedi opće posebno izvješće ODO-u za mladež u Čakovcu.


Stranica