Protuzakoniti ribolov na jezeru HE Dubrava

Na jezeru HE "Dubrava" kod Cirkovljana, 4. lipnja oko 10.30 sati, muškarci rođeni 1964. godine iz Koprivnice i 1952. godine iz Imbriovca, uočeni su od strane ribočuvara SŠRD Međimurske županije kako love ribu na nedozvoljen način uporabom tzv. "parangala".

 
Na jezeru HE "Dubrava" kod Cirkovljana, 4. lipnja oko 10.30 sati, muškarci rođeni 1964. godine iz Koprivnice i 1952. godine iz Imbriovca, uočeni su od strane ribočuvara SŠRD Međimurske županije kako love ribu na nedozvoljen način uporabom tzv. "parangala". Nakon što su uočeni počinitelji su se udaljili s mjesta događaja čamcem prema pristaništu "Marina" kod Preloga, gdje su zatečeni po policijskim službenicima Policijske postaje Prelog, a ribočuvari su parangal izvadili iz vode.
Istoga dana temeljem Naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu, izvršena je pretraga teretnog automobila kojim se koristi muška osoba rođena 1964. godine iz Koprivnice, kojom prilikom su u tovarnom prostoru pronađena dva namotaja parangala i jedna metalna kuka s namotanim konopom zelene boje koji su oduzeti.
Protiv obojice muškaraca slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u Čakovec.


Stranica