Napad na službenu osobu u Murskom Središću

U Murskom Središću, u naselju Sitnice, dana 16. lipnja oko 21.20 sati, muškarac rođ. 1976. godine iz Sitnica i njegova nevjenčana supruga rođ. 1980. godine sa neprijavljenim boravištem u Murskom Središću u svojoj obiteljskoj kući prilikom vršenja policijskih izvida u vezi narušavanja javnog reda i mira, napali su dvoje policijskih službenika.

U Murskom Središću, u naselju Sitnice, dana 16. lipnja oko 21.20 sati, muškarac rođ. 1976. godine iz Sitnica i njegova nevjenčana supruga rođ. 1980. godine sa neprijavljenim boravištem u Murskom Središću u svojoj obiteljskoj kući prilikom vršenja policijskih izvida u vezi narušavanja javnog reda i mira, napali su dvoje policijskih službenika.
Vršeći policijska istraživanja vezano uz narušavanje javnog reda i mira, policijski službenici PU međimurske došli su do kuće supružnika kao mogućih počinitelja narušavanja javnog reda i mira, međutim oni su ih odmah po dolasku počeli vrijeđati pogrdnim riječima i tjerati iz kuće. U jednom trenutku oboje su prišli jednom policijskom službeniku, te su ga uhvatili za službenu odoru i odgurnuli prema vratima. U cilju odbijanja napada i sprečavanja bijega policijski službenici su upotrijebili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Prilikom uporabe sredstava prisile nisu nastupile posljedice niti su iznesene primjedbe na postupanje policijskih službenika. Supružnici su uhićeni, te su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu gdje im je nakon saslušanja određeno 48-satno zadržavanje.


Stranica