Čakovec – pretragom stana pronađena droga

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac i vozilo.jpg

Prilikom pretrage pronađena je i oduzeta biljna materija nalik na drogu marihuanu težine 4,42 grama, jedna stabljika nalik na indijsku konoplju, digitalna vaga i metalna drobilica

Foto: Ilustracija

U subotu, 23. travnja 2022. godine oko 4,30 sati u Čakovcu, u Ulici Ljudevita Gaja javni red i mir narušavao je 34-godišnjak na način da je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Policijski službenici izdali su naredbu da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, na što se oglušio, nastavio s vrijeđanjem policijskih službenika i tijekom privođenja u službene prostorije policije, te im je prijetio ubojstvom.

U službenim prostorijama policije nastavio je s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika te je onemogućio djelatnicima hitne pomoći da obave liječnički pregled, otimajući i bacajući se po podu. Nakon čega su policijski službenici ponovo upotrijebili sredstva prisile. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je u događaju 34-godišnjak lakše ozlijeđen.

U Čakovcu, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici su izvršili pretragu doma i drugih prostora kojeg koristi 34-godišnjak.
Prilikom pretrage pronađena je i oduzeta biljna materija nalik na drogu marihuanu težine 4,42 grama, jedna stabljika nalik na indijsku konoplju, digitalna vaga i metalna drobilica.
Provedenim preliminarnim testiranjem utvrđeno je da se radi o drogi marihuani, dok će se oduzeta materija proslijediti na vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, u Zagrebu.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv osumnjičenika podnijet će se optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo Prijetnja na štetu policijskih službenika i protiv njega podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon