Danas na međimurskim prometnicama pojačani nadzor pješaka, biciklista i vozača osobnih prijevoznih sredstava

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

U srijedu, 10. srpnja od 6 do 14 sati policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije "Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava"

Foto: Ilustracija

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine (2024.) na području Policijske uprave međimurske evidentirano je ukupno 260 prometnih nesreća, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine (2023.), kada su evidentirane 232 prometne nesreće, predstavlja povećanje za 28 prometnih nesreća, odnosno za 12 %.
 
Što se tiče najugroženijih sudionika u cestovnom prometu, pješaka i biciklista, u prvih šest mjeseci ove godine bilježi se porast njihovog teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama. U prvih šest mjeseci protekle godine (2023.) teške ozljede zadobili su biciklist i pješak, dok je u istom razdoblju ove godine (2024.) teške tjelesne ozljede zadobilo devet biciklista te dva pješaka. Ujedno, u prvih šest mjeseci ove godine (2024.) teške tjelesne ozljede zadobila su tri vozača osobnih prijevoznih sredstava (vozači električnih romobila i dr.), dok u istom razdoblju protekle godine (2023.) nisu evidentirane nesreće u kojima bi vozači osobnih prijevoznih sredstava zadobili teške ozljede.   
 
Upravo s ciljem zaštite najugroženijih sudionika u cestovnom prometu (pješaka, biciklista i vozača osobnih prijevoznih sredstava) te povećanja stanja sigurnosti na međimurskim prometnicama u srijedu (sutra), 10. srpnja od 6 do 14 sati policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije "Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava".
 

Najave | Promet i vozila