Direktor građevinskog poduzeća osumnjičen za nekoliko kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2802.JPG

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičenik počinio kaznena djela Prijevara u gospodarskom poslovanju, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Neisplata plaće

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, 31-godišnjak je kao direktor i odgovorna osoba građevinskog poduzeća tijekom 2020. godine od knjigovodstvenog poduzeća tražio pozajmice za poslovanje firme te je sklopio ugovor o pružanju knjigovodstvenih usluga. Nakon što su mu pozajmice isplaćene, novac u dogovorenom roku nije vratio niti ga koristio za poslovanje firme, već ga je zadržao za sebe, a isto tako nije podmirio troškove pružanja ugovorenih usluga.

Nadalje, utvrđeno je kako je tijekom 2020. godine sklopio ugovore o izvođenju građevinskih radova s dva privatna poduzeća. Temeljem sklopljenih ugovora primio je predujam za izvođenje građevinskih radova koje nije izvršio. Ujedno je utvrđeno kako je osumnjičenik podizao novac s računa svog poduzeća koji nije utrošio za poslovanje, već ga zadržao za sebe, te nije za lipanj i srpanj 2020. godine isplatio plaće za osmero svojih zaposlenika. 
 
Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog zbog počinjenja kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Neisplata plaće podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopuna kaznenoj prijavi.
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon