Dvadeset sedmogodišnjakinja osumnjičena za drsku krađu

Slika DANIJELA%20TURK%202019/PUM%2C%20akcija%20Potjera%201%2C%20D.%20Turk%20(2).JPG

Oštećenoj je na ulici prišla nepoznata ženska osoba te joj iz ruke istrgnula mobitel vrijedan više stotina kuna

Foto: Ilustracija


Jučer, 17. kolovoza 2020. godine oko 14 sati i 30 minuta u Gornjem Kuršancu, Ulici bana Jelačića, 33-godišnjakinji prišla je nepoznata ženska osoba te joj iz ruke istrgnula mobitel, a potom se udaljila u smjeru Kuršanca. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Odmah nakon zaprimanja dojave o opisanom kaznenom djelu na mjesto događaja upućene su policijske ophodnje. Pravovremenom i učinkovitom reakcijom policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec u Varaždinskoj ulici u Kuršancu, pronađena je 27-godišnjakinja koja je prema dostupnom opisu odgovarala počiniteljici te je privedena u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

U naknadnom razgovoru s oštećenom utvrđeno je kako je nepoznata osoba u blizini Kuršanca pronašla odbačeni ukradeni mobitel te joj ga vratila.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 27-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca, počinila kazneno djelo teške krađe, opisano u čl. 229. st. 1. t. 2. Kaznenog zakona.

Protiv osumnjičene dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon