Dvadesetogodišnjak osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari

Slika 2020/Prometna%20%C4%8Cakovec%20rotor.jpg

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja

Foto: PU međimurska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 20-godišnjak s područja općine Sračinec (Varaždinska županija), počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, sumnja se da je tijekom noći s petka na subotu, 25./26. rujna 2020. godine u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici dr. Ivana Novaka, ušao u otključani osobni automobil (Suzuki Alto), čakovečkih registarskih oznaka i pomoću originalnog ključa, kojeg je pronašao u pretincu suvozača,  stavio automobil u pogon. Nailaskom na kružni tok prometa na raskrižju ulica Otokara Keršovanija, Dr. Ante Starčevića i Trga Eugena Kvaternika, zbog neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću. Izgubivši kontrolu nad vozilom, sišao je izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je u središtu kružnog toka prometa prednjim dijelom automobila udario u prometnu opremu i prometni znak. Nakon nesreće pješke se udaljio s mjesta događaja. Materijalna šteta prouzrokovana prometnom nesrećom procijenjena je na više tisuća kuna. Automobil je nakon provedenog očevida vraćen 35-godišnjem vlasniku.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Ujedno, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 20-godišnjak u opisnoj prometnoj nesreći upravljao osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita te će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirati izricanjem novčane kazne.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon