Dvije prometne nesreće

Slika Fotografije/Opcenite%20fotografije/promet-razno/kontrola-pojasa.jpg

Foto: Ilustracija 

1)  Prošao kroz crveno svjetlo i izazvao sudar

 

U petak,11. siječnja oko 14 sati i 15 minuta u Čakovcu, na raskrižju državne ceste broj 3 (južna obilaznica) i Ulice dr. Tome Bratkovića, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 88-godišnjak s područja grada Čakovca, krećući se kolnikom državne ceste, dolaskom do raskrižja a kojem se promet upravlja semaforima, nije zaustavio svoj automobil na znak crvenog svjetla za njegov smjer kretanja, već je ušao u raskrižje, gdje je udario vozilom u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je, krećući se kolnikom Ulice dr. Tome Bratkovića upravljao 39-godišnjak s područja općine Strahoninec, ušavši u raskrižje na znak zelenog svjetla za njegov smjer kretanja.   

Uslijed udara prvi automobil je odbačen na drugu stranu ceste, gdje je udario u treći osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je bio zaustavljen 57-godišnjak s područja općine Strahoninec.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su 88-godišnjak koji je zadobio teške tjelesne ozljede te 39-godišnjak i putnica iz njegova vozila, 37-godišnjakinja koji su zadobili lake tjelesne ozljede.

O događaju će se podnijeti izvješće, dok će 88-godišnjak biti prekršajno sankcioniran.   

 

2) Zbog neprilagođene brzine vozilom se višestruko prevrnuo

 

U subotu, 12. siječnja oko 21 sat u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 32-godišnjak s područja općine Pribislavec, upravljajući kada u krvi ima prisutno 1,87 g/kg alkohola, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, uzdužni cestovni nagib, nadvožnjak, kolnik vlažan) i vidljivosti (noć), zbog čega je na uzdužnom cestovnom nagibu u zavoju, u zanošenju vozilom sišao van kolnika niz cestovnu kosinu te se višestruko prevrnuo.

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su okvalificirane lake tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi vađenja vozača iz automobila.

Vozač će biti prekršajno sankcioniran.



Stranica