Dvojac osumnjičen za pokušaj prisile i napad na policijskog službenika

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 30-godišnjak počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju, dok je 46-godišnjakinja počinila kazneno djelo napada na službenu osobu

Foto: Ilustracija

Jučer, 5 srpnja nešto prije 10 sati u Piškorovcu, preloški policajci postupali su sukladno nalogu Županijskog suda u Varaždinu, temeljem kojeg je naloženo sprovođenje 30-godišnjaka u Centar za dijagnostiku u Zagrebu na izdržavanje kazne zatvora.
           
Prilikom uhićenja 30-godišnjak je odbio izdanu naredbu te fizički spriječio policijskog službenika u obavljanju službene radnje. Nakon toga policijskim službenicima prišla je 46-godišnjakinja te je pritom odgurnula jednog policijskog službenika i time ga odmakla od 30-godišnjaka.
           
Uz uporabu sredstava prisile 30-godišnjak je priveden u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje.
             
Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 30-godišnjak počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju, dok je 46-godišnjakinja počinila kazneno djelo napada na službenu osobu.
           
Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
           
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sukladno spomenutom nalogu suda 30-godišnjak je sproveden u Zatvora u Zagrebu (Remetinec).
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon