Dvojac osumnjičen za prijetnju i napad na policijskog službenika

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Protiv 31-godišnjak i 26-godišnjaka podnjet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te će biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom s područja općine Pribislavec, utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, dok je istraživanjem nad 31-godišnjakom s područja općine Pribislavec, utvrđeno ja kako je počinio kazneno djelo prijetnje.

U utorak, 22. kolovoza nešto prije ponoći u Pribislavcu, Ulici braće Radić, prilikom nadzora cestovnog prometa te postupanja policijskih službenika na utvrđivanju prometnog prekršaja, osumnjičeni 26-godišnjak nije postupio po zahtjevu izdanom svjetlosnim i zvučnim znakovima s policijskog vozila. Odbio je zaustaviti osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka te se nastavio kretati Ulicom Ivana Gundulića. Nešto kasnije zaustavio je automobil te je iz vozila pobjegao u obližnje dvorište. Na izdana upozorenja te potom i naredbe da pristupi vozilu, 26-godišnjak se oglušio te tvrdio da nije upravljao automobilom. Tijekom opisanog postupanja iz kuće u spomenuto dvorište izašao je osumnjičeni 31-godišnjak te je počeo prijeti policijskim službenicima ubojstvom, tvrdeći pritom da posjeduje pištolj. U tom trenutku policijski službenici uz primjenu sredstava prisile svladali su 31-godišnjaka te ga uhiti. Prilikom opisanog postupanja osumnjičeni 26-godišnjak odgurnu je jednog policijskog službenika te je također zbog napada na službenu osobu, uz primjenu sredstava prisile uhićen i zajedno s 31-godišnjakom priveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske.

U opisanom događaju osumnjičenici su lakše ozlijeđeni. Ujedno, jedan od policijskih službenika zadobio je lake tjelesne ozljede.

U srijedu, 23. kolovoza tijekom poslijepodnevnih sati u Pribislavcu, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće i dr. pripadajuće prostorije kojima se koristi osumnjičeni 31-godišnjak. Prije početka pretrage 31-godišnjak je policijskim službenicima predao zračnu pušku, dok pretragom nije pronađeno vatreno oružje za koje je osumnjičeni prilikom  izrečenih prijetnji, tvrdio da ga posjeduje.

Protiv 31-godišnjaka zbog neprijavljivanja zračne puške nadležnom tijelu te time počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, 26-godišnjak je novčano kažnjen.

Ujedno, protiv osumnjičenog 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu te protiv 31-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su potom predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon