Dvojica maloljetnika osumnjičena za nekoliko provala u Kotoribi

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/foto - ilustr - auto.jpg

Osumnjičeni maloljetnici na kotoripskom području počinili su četiri provale, od čega dvije u pokušaju, dok se materijalna šteta procjenjuje na više tisuća kuna 

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dvojica mlađih maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila dva kaznena djela teške krađe te dvije teške krađe u pokušaju.
           
Naime, sumnja se kako su krajem srpnja ove godine na željezničkom kolodvoru u Kotoribi, provalili u pružno vozilo, tzv. „podbijačicu“ iz koje su potom ukrali razni alat i specijalne instrumente. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Preloški policajci pretragom terena nedaleko željezničkog kolodvora u Kotoribi, pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili predstavniku oštećenog trgovačkog društva.
           
Nadalje, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni dvojac u noći s 31. srpnja na 1. kolovoza 2022. godine u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, pokušao provaliti u trgovini mješovitom robom te u susjednu poljoprivrednu apoteku, ali u dovršenju kaznenog djela nisu uspjeli.
           
Ujedno, osumnjičeni maloljetnici tijekom spomenute noći (31. srpnja na 1. kolovoza 2022. godine) u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, provalili su prodajni kiosk te u hladnjak koji se nalazio neposredno uz kiosk, odakle su ukrali razne prodajne artikle. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Dio ukradenih prodajnih artikala pronađen je u prethodno spomenutoj pretrazi terena nedaleko željezničkog kolodvora te je vraćen predstavniku oštećenog trgovačkog društva.
           
I na kraju, dovršenim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni maloljetnici između 19. i 23. kolovoza 2022. godine u kotoripskoj poduzetničkoj zoni „Jug“, pokušali provaliti u skladište, vlasništvo trgovačkog društva iz Samobora, ali u dovršenju kaznenog djela nisu uspjeli zbog uključenja alarmnog sustava. Potom su iz skladišnog prostora, preko ograde prebacili dvadesetak metalnih profila, koje su ostavili u visokoj travi. Ostavljeni metalni profili nakon provedenog očevida vraćeni su predstavniku oštećenog trgovačkog društva.
           
Prema osumnjičenim mlađim maloljetnicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatih počinitelja.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon