Dvojica maloljetnika osumnjičena za tri provale u Domašincu i Turčišću

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Prema osumnjičenim maloljetnicima podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako su stariji maloljetnik i mlađi maloljetnik, obojica s područja Međimurske županije, počinili kaznena djela protiv imovine, i to tri teške krađe, od čega dvije u pokušaju.
           
Sumnja se kako su u nedjelju, 9. listopada 2022. godine oko 23:40 sati u Domašincu, Ulici Katarine Zrinski, pokušali provaliti u trgovinu mješovitom robom, ali su zbog uključenja alarma, odustali od dovršenja kaznenog djela.
           
Ujedno, provedenim je istraživanjem utvrđeno kako su nakon pokušaja provale u trgovinu, nešto prije ponoći u Turčišću, provalili u prostorije benzinske postaje, vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba, odakle su ukrali razne slatkiše i cigarete. Materijalna šteta procijenjena je na 230 eura.
           
Istraživanjem, također je utvrđeno kako su osumnjičeni maloljetnici u nedjelju, 3. prosinca prošle godine u poslijepodnevnim satima u Domašincu, Glavnoj ulici, pokušali provaliti u ljetnu kuhinju, vlasništvo 82-godišnjakinje, ali ih je u dovršenju kaznenog djela spriječila vlasnica.
           
Prema osumnjičenim maloljetnicima podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatog počinitelja.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon