Dvojica mladića osumnjičena za razbojništvo

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Grb MUP jakna.jpg

Poduzetim opsežnim traganjem na području Belice pronađeni su odbjegli počinitelji te su uhićeni i privedeni na kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Jučer, 28. lipnja oko 15 sati u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, maloljetnog mladića koji je upravljao je biciklom, zaustavila su dvojica nepoznatih mladića te ga zatražili novac. Nakon što im je rekao da novaca nema, mladići su mu nasilno oduzeli ručni sat i novac te se potom s ukradenim predmetima udaljili u smjeru Pribislavca. Ukupnu materijalnu štetu oštećeni je procijenio na nekoliko desetaka eura.

Odmah po saznanju o počinjenu razbojništva pokrenuto je opsežno traganje za odbjeglim počiniteljima. Nešto prije 18 sati na području Belice kriminalistički službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su dvojicu mladića koji su prema opisu oštećenog odgovarali počiniteljima razbojništva. Mladići su uhićeni i privedeni u prostorije Policijske postaje Čakovec na kriminalističko istraživanje. Sigurnosnim pregledom kod uhićenika pronađena je sumnjiva materija nalik na sintetski kanabinoid ukupne mase 0,6 grama. Oduzeta materija dostavit će na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 20-godišnjak i 22-godišnjak s područja općine Domašinec, počinili kazneno djelo razbojništava te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje vezano uz pronalazak sumnjive materije nalik na sintetski kanabinoid se nastavlja.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon