Građani mogu birati lokacije mjerenja brzine

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/policajac_autobus.jpg

Policijska uprava međimurska će tijekom travnja 2021  provoditi akcije "Brzina“ i „Pojačani 24-satni nadzor brzine“

Foto: Ilustracija

Policijska uprava međimurska će tijekom travnja 2021  provoditi akcije "Brzina“ i „Pojačani 24-satni nadzor brzine“
 
U razdoblju od 19. do 25. travnja sve policijske postaje pojačano će provoditi nadzor brzine kretanja vozila. Ove akcije usklađena je sa akcijama Europske unije za 2021. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.
         
Nadalje, 21. travnja sve policijske postaje provesti će „24 satni nadzor brzine“ (speed marathon) unutar 24 sata, odnosno od 00 do 24 sati.
         
Građanima se omogućava odabir lokacija na kojima će se mjeriti brzina, dostavom na elektroničku poštu Policijske uprave međimurske medjimurska@policija.hr  pa molimo građane da nam pošalju svoje prijedloge. Prikupljanje lokacija  biti će od 8. do 18. travnja kako bi ostalo dovoljno vremena za analiziranje i odabir lokacija pogodnih za nadzor brzine.
 
Akcija će se usmjeriti na:
 
  • suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina,
  • suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu),
 
Raditi će se na utvrđivanju vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja mladih vozača i ostalim prekršajima: upravljanje pod utjecajem alkohola, nepropisno korištenje mobitela, nekorištenje zaštitne kacige, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno obilaženje, pretjecanje i mimoilaženje, i dr. Aktivnosti će biti usmjerene prema svim sudionicima u prometu koji grubo krše prometne propise.

Stranica