Građani oprez – prevaranti vrebaju putem telefona

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Pozivamo građane da budu posebno oprezni i sumnjičavi prema svim ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju

Foto: Ilustracija

Policijska uprava međimurska zaprimila je više dojava građana o telefonskim pozivima koji su im upućeni s više nepoznatih brojeva i od strane nepoznatih osoba. U telefonskom razgovoru nepoznata osoba nudi razne ulagačke mogućnosti, poput ulaganja u vrijednosne papire, kripto valute te ulaganje u tržište energenata.
 
Pozivamo građane da budu posebno oprezni i sumnjičavi prema svim ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju. Prevaranti često tvrde da ćete uz malo financijsko ulaganje imati visoku dobit, a prilikom razgovora ostavljaju dojam da se radi o pravoj ulagačkoj kompaniji. Postoji mogućnost da netko na vašu štetu želi počiniti prijevaru. Prije nego donesete konačnu odluku o ulaganju budite sumnjičavi, dobro se informirajte, istražite kompaniju i njezine kontakte kako ne biste bili prevareni i kako ne biste izgubili novac koji ste uložili. Ukoliko se osoba odluči na bilo koji oblik ulaganja, preporučujemo financijsko savjetovanje kod stručne osobe.

Ujedno apeliramo na građane da tijekom komunikacije nikome ne odaju svoje osobne podatke,  podatke o bankovnim karticama, poput serijskog broja kartice, rok valjanosti kartice i sigurnosni CVV broj, te da nikada ne šalju novac nepoznatim osobama.
 
Molimo građane da upozore starije osobe na ovaj oblik prijevare i da odmah obavijeste policiju na broj 192.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon